Chiftelele din cartofi, cu umplutură de ciuperci reprezintă un fel de mâncare cald deosebit de aromat, rumen și apetisant. Întâlnite în bucătăria tradițională a Poloniei, Bielorusiei și Ucrainei, acestea se bucură de un succes enorm atât în rândul turiștilor, cât și a populației băștinașe. Dacă doriți să diversificați meniul de fiecare zi, aceste chifteluțe apetisante, sățioase și foarte gustoase, cu siguranță se vor bucura de succes. Serviți-le cu smântână sau sosul preferat și surprindeți-i pe cei dragi cu un deliciu original.
Ingrediente:
PENTRU ALUAT
-5-7 cartofi
-1 ou
-4 linguri de făină
-1 priză de sare
-piper negru măcinat
PENTRU UMPLUTURĂ
-150 g de ciuperci champignon proaspete
-1 ceapă
-sare
-piper negru măcinat
-ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
1. Spălați cartofii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și sare, până vor fi gata. Scurgeți-i de apă și faceți din aceștia un piure.
2. Amestecați piureul de cartofi cu oul, făina, sarea și piperul negru măcinat. Obțineți o masă omogenă.
3. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, la foc moderat. Amestecați periodic.
4. Spălați și curățați ciupercile. Tăiați-le felii și adăugați-le în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Prăjiți până ciupercile se vor rumeni puțin. Așezați ceapa prăjită cu ciuperci într-o farfurie. Străduiți-vă să păstrați cantitatea maximă de ulei în tigaie.
5. Redați-i aluatul de cartofi o formă cilindrică și treceți-l prin făină. Tăiați-l felii, cu grosimea de 1.5 cm.
6. Formați din fiecare porție de aluat o turtă și așezați o porție de umplutură strict pe mijloc (marginile cu ulei se vor lipi mai greu). Lipiți marginile și formați pateul. Aplatizați-l puțin. Repetați procesul cu celelalte porții de aluat.
7. Treceți pateurile prin făină și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se vor rumeni (timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat).
8. Serviți-le fierbinți, cu smântână.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul