Preparate fara carne

Zrazy din cartofi cu umplutură de ciuperci – cele mai aromate și suculente chiftele! Atât de fine și moi, încât se topesc în gură!

 

 

Zrazy din cartofi cu umplutură de ciuperci – cele mai aromate și suculente chiftele! Atât de fine și moi, încât se topesc în gură!

 

Chiftelele din cartofi, cu umplutură de ciuperci reprezintă un fel de mâncare cald deosebit de aromat, rumen și apetisant. Întâlnite în bucătăria tradițională a Poloniei, Bielorusiei și Ucrainei, acestea se bucură de un succes enorm atât în rândul turiștilor, cât și a populației băștinașe. Dacă doriți să diversificați meniul de fiecare zi, aceste chifteluțe apetisante, sățioase și foarte gustoase, cu siguranță se vor bucura de succes. Serviți-le cu smântână sau sosul preferat și surprindeți-i pe cei dragi cu un deliciu original.

 

Ingrediente:

  PENTRU ALUAT

-5-7 cartofi

-1 ou

-4 linguri de făină

-1 priză de sare

-piper negru măcinat

  PENTRU UMPLUTURĂ

-150 g de ciuperci champignon proaspete

-1 ceapă

-sare

-piper negru măcinat

-ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

1. Spălați cartofii. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și sare, până vor fi gata. Scurgeți-i de apă și faceți din aceștia un piure.

2. Amestecați  piureul de cartofi cu oul, făina, sarea și piperul negru măcinat. Obțineți o masă omogenă.

3. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, la foc moderat. Amestecați periodic.

4. Spălați și curățați ciupercile. Tăiați-le felii și adăugați-le în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Prăjiți până ciupercile se vor rumeni puțin. Așezați ceapa prăjită cu ciuperci într-o farfurie. Străduiți-vă să păstrați cantitatea maximă de ulei în tigaie.

5. Redați-i aluatul de cartofi o formă cilindrică și treceți-l prin făină. Tăiați-l felii, cu grosimea de 1.5 cm.

6. Formați din fiecare porție de aluat o turtă și așezați o porție de umplutură strict pe mijloc (marginile cu ulei se vor lipi mai greu). Lipiți marginile și formați pateul. Aplatizați-l puțin. Repetați procesul cu celelalte porții de aluat.

7.  Treceți pateurile prin făină și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se vor rumeni (timp de 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat).

8. Serviți-le fierbinți, cu smântână.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii