Inedit

Zambeste ! 7 pasi pentru o gandire pozitiva zi de zi. Viata e un dar minunat, nu uita !

 

 

 

 

Majoritatea dintre noi avem conversatii mentale in mod constant. Ne vorbim noua tot timpul, din nefericire insa, majoritatea acestor “discutii interne” sunt negative. Deseori ne invinovatim de trecut si ne facem griji pentru viitor. Aceasta negativitate poate distruge orice semn de speranta  pe care il putem avea pentru realizarea visurilor noastre.

Actiunile sunt bazate pe gandurile noastre. Daca am schimba modul in care gandim, putem incepe sa ne schimbam si actiunile. Fiinta umana este intotdeauna  in cautarea dezvoltarii personale atat financiar, emotional, fizic si spiritual . Daca avem conversatii pozitive cu noi insine vom intreprinde si actiuni care ne vor duce la indeplinirea visurilor.

Iti oferim 7 pasi de urmat pentru a ajunge sa gandesti pozitiv:

1.   Elimina discutiile negative

In primul rand trebuie sa iti dai seama cand gandesti negativ. Este greu sa faci o schimbare daca nu intelegi cum si de ce gandesti intr-un anumit fel. Fiind constient de sentimentele tale, vei sti si cum sa le gestionezi.

Discutiile  devin negative de-a lungul anilor din diferite motive . De exemplu , daca la scoala ti se spunea in mod constant ca esti prost, poti ajunge sa crezi ca e adevarat. Vocea ta interioara poate sa iti spuna adesea ” Sunt prea lent ” sau ” Mi-e greu sa invat” . Daca iti spui in mod constat lucruri negative, atunci actiunile tale vor reflecta  stima de sine scazuta. Ca atare este dificil sa ajungi prea departe daca nu ai incredere in tine.

Cea mai comuna vorba negativa este  ” Nu pot „ . Cand iti spui ” Nu pot ” sau ” prea greu ” , creezi rezistenta. Un blocaj mental  te va impiedica sa faci lucruri pe care in realitate le poti face.

De fiecare data cand spui ” Nu pot … ” opreste-te si  intreaba ” de ce nu pot ? ” . Studiile arata ca cei mai multi oameni de succes fac  o multime de lucruri grele . Deci, daca vrei sa ai succes trebuie sa iti spui mult mai des EU POT.

2.  Afirmatii pozitive ( maxime, aforisme, citate motivationale)

Afirmatiile sunt declaratii pozitive ale unui rezultat sau obiectiv dorit. Expresiile sunt in general scurte, credibile si concentrate. Repetarea lor de multe ori deschide in timp noi  cai in subconstientul nostru, creand un alt mod de gandire. In cazul nostru, urmarim evident gandirea pozitiva.

3. Creeaza descrieri pozitive

Fa-ti un obicei din a crea imagini si povesti optimiste despre tine si cei din jur. Stabileste-ti un vis si incearca sa il vizualizezi materializanduse. Gandeste-te cum te vei simti cand se va transforma in realitate. Incarca-te cu sentimente positive, chiar daca momentan sunt doar la nivel mental. In timp se vor transforma in realitate. Si cel mai important, cei incepe sa te obisnuiesti sa gandesti pozitiv.

4. Inlocuieste influentele negative cu cele pozitive

Este important sa identifici factorii externi negativi din viata ta. De exemplu, starea ta de spirit poate fi otravita daca esti inconjurat de persoane negative. Dmomente fericireaca nu esti  suficient de atent, vei incepe sa  adopti gandurile lor. Prin urmare, fii  atent la influentele negative. Limiteaza expunerea la aceste ganduri cat mai mult posibil. De asemenea, evita sa discuti planurile tale cu oameni care nu te incurajeaza si nu iti sustin visurile.

In schimb, inconjoara-te cu ganduri si actiuni de la oameni care te motiveaza. Daca esti demotivat, oamenii din jurul tau te vor face sa te simti mai bine. Energia pozitiva care te inconjoara te va ajuta sa iti imbunatatesti si tu modul de gandire.

5. Concentreaza-te pe  prezent

Concentreaza-te pe lucrurile pe care le ai de facut ACUM. Nu te lasa impovarat de tracut sau de teama fata de viitor. Nu poti controla nici trecutul  si nici viitorul. Ce poti face insa, este un pas AZI care va duce la realizarile uimitoare de maine. Asuma-ti azi responsabilitatea pentru ce ai / vrei sa faci si actioneaza.

6. Controleaza-ti fricile

Frica este de cele mai multe ori ceea ce ne tine departe succes. Ti-e frica sa iti asumi riscuri din teama de a pierde siguranta de acum. Poti incerca sa te convingi ca esti fericit in starea actuala atunci cand, în realitate, nu esti.

Intreaba-te ce temeri ai. Care este cel mai rau lucru care se poate intampla? Analizeaza pas cu pas temerile tale si vezi unde poti sa le transformi in ceva pozitiv. Cand te confrunti cu temerile tale, de multe ori vei realiza ca cel mai rau scenariu nu este la fel de rau cum te-ai gandit. De fapt, beneficiile schimbarii justifica adesea asumarea riscului.

7. Bucura-te de momentele pozitive

Este mult mai usor sa ai o atitudine pozitiva daca te concentrezi pe cele mai bune momente din viata. Este  inevitabil sa ai si probleme si provocări, trebuie insa sa iti amintesti ca asa e viata, are si urcusuri si coborasuri. Iar dupa fiecare perioada mai putin buna, vine una excelenta!

Prin urmare, alege sa iti umpli mintea cu ganduri si imagini pozitive .  Fa din asta un obicei constient. Pentru inceput, poti incepe prin a aprecia tot ceea ce ai acum. O stare de recunostinta ajuta foarte mult la gandirea pozitiva.

In concluzie, discutiile interne negative nu se vor inlocui imediat cu o gandire pozitiva. Daca mintea ta nu este obisnuita sa gandeasca pozitiv, va avea nevoie de ceva timp pentru a face trecerea.

Vestea buna este ca TU POTI sa iti controlezi gandurile si in consecinta viata. POTI SA GANDESTI POZITIV in fiecare zi.

 

Imagine similară

 

Sursa: Gandeste-Pozitiv.ro




Categorii