Vă prezentăm o idee de cină delicioasă, savuroasă și aromată! “Cuiburile din carne cu cașcaval” arată incredibil de apetisant, sunt foarte gustoase și sățioase. Sunt foarte ușor și simplu de preparat, de aceea nu ezitați să-i răsfățați pe cei dragi cu bucate originale. Serviți-le cu salată proaspătă de legume.
Ingrediente:
800 g | Carne de porc tocată |
300 g | Carne de pui tocată |
150 ml | Lapte |
1 bucată | Ceapă |
2 bucăți | Ouă |
5 bucăți | Căței usturoi |
70 g | Felii de pâine |
0,5 linguriță | Sare |
0,5 linguriță | Piper negru măcinat |
200 g | Smântână (30%) |
200 g | Cașcaval |
30 g | Mărar |
Mod de preparare:
- Înmuiați feliile de pâine în 75 ml de lapte și lăsați 2 minute să se îmbibe. Amestecați într-un bol carnea tocată de porc cu cea de pui, apoi adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, pâinea scursă de lapte și fărâmițată, 75 ml de lapte. Condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
- Preparați umplutura: Amestecați într-un bol cașcavalul, ouăle, smântâna și mărarul tocat.
- Formați bile din amestecul de carne, de mărimea unui măr. Puneți bilele de carne într-o tavă cu dimensiunea (30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt și faceți adâncituri în mijloc cu mâinile sau cu ajutorul unui pahar, formând un cuib.
- Puneți în fiecare cuib câte 2-3 linguri din umplutura de cașcaval, până le umpleți toate. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30- 40 de minute, până sunt gata.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros