Torturi

Un desert de lux făcut din biscuiti si ciocolată, fără coacere. Întreaga familie și oaspetii se vor bucura

 

 

Un desert de lux făcut din biscuiti si ciocolată, fără coacere. Întreaga familie și oaspetii se vor bucura

 

Deserturile fără coacere au devenit populare. Datorita acestui desert, nu trebuie sa preincalziti cuptorul si astfel sa cheltuiti bani pe energie.

Daca iti vine pofta de ceva dulce in weekend sau dupa pranz la serviciu, cu siguranta poti merge la magazin pentru ceva bun sau poti pregati ceva acasa si apoi sa te bucuri oricand de el. Acest desert nu necesită mult timp pentru a se pregăti și lucrul grozav la el este că îl vei avea gata în cel mai scurt timp fără coacere.

 

Ingrediente:

  • 250 g de biscuiti
  • ciocolată
  • 4 ouă
  • 100 g fistic
  • 160 g zahăr
  • 100 ml de cafea
  • 140 g de făină
  • 1100 ml lapte
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

Cand ai pregatit toate ingredientele si esti sigur ca nu iti mai lipsesc, ia prima oala si toarna in ea 1 litru de lapte. Apoi adăugați coaja de lămâie în lapte și încălziți laptele într-o oală. Dar încercați să nu-l aduceți la fierbere. Într-un alt bol, amestecați zahărul cu ouăle și bateți până se omogenizează cu un tel.

stratificarea unui desert fără coacere

Adăugați făina cernută în ouăle bătute și zahărul și frământați aluatul cu mâinile. Se ia apoi o oala cu lapte si coaja de lamaie si se scoate coaja din oala. Urmează amestecarea laptelui cu aluatul, lucru pe care ar trebui să-l faceți într-o cratiță și apoi să îl încălziți încet până la o consistență groasă.

desert gata preparat necoapt

Pregătiți cafeaua

Preparați cafea instant în mod clasic și apoi amestecați-o cu 100 ml de lapte. Apoi inmuiati toti biscuitii in acest lichid si apoi asezati-i pe tava pe care veti crea acest desert. Odată ce ai biscuitii întinsi pe foaia de copt, poți lua crema pe care ai pregătit-o în oală și poți turna puțin peste ei. Se presara fiecare strat de crema cu ciocolata rasa si fistic zdrobit.

o bucată de desert necoaptă

Desertul tău este aproape gata

In felul acesta, intotdeauna stratificati  biscuitii unii peste altii, apoi crema si apoi ciocolata macinata cu fistic. Ultimul strat trebuie să fie cremos și din nou măcinată ciocolată si cu fistic peste el . Cand desertul este gata, pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore sa se raceasca. Dacă nu vrei să înmoi biscuiții în cafea, îi poți scufunda în cacao sau altă băutură cu lapte pentru copii.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii