Remedii naturiste

Uleiul de cocos, un adevarat dar al naturii. Moduri surprinzatoare in care poti sa il folosesti

 

 

 

 

Nuca de cocos este un aliment care poseda beneficii nebanuite pentru sanatate si frumusete.

S-a dovedit faptul ca uleiul de cocos este un adevarat dar al naturii, fiind unicul din regnul vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care pot provoca o serie de reactii pozitive.

 

Proprietatile uleiului de cocos:

Principalele proprietati ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene si antifungice. Uleiul de cocos este un inlocuitor ideal al uleiurilor procesate. Acesta contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, contine polifenoli si antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier si Calciu. Intareste sistemul imunitar, este usor de digerat si ajuta la asimilarea vitaminelor, mineralelor si aminoacizilor.

Uleiul de cocos are in compozitie acid lauric, un acid gras care are abilitatea de a distruge o serie de virusi si bacterii. Acest acid se regaseste si in laptele matern.

Uleiul de cocos este excelent pentru gatit. Acesta este un ulei bio, rezistent la temperaturi ridicate si poate fi folosit in bucatarie, chiar si pentru prajit. Poti consuma ulei de cocos simplu (1-2 lingurite pe zi) sau tartinat pe o felie de paine.

Foloseste un astfel de ulei de cocos pentru a inlocui untul in retete, se poate folosi in orice, de la foaie de tarta pana la negrese sau sosuri. Poti adauga ulei de cocos si in smoothie-uri pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de asimilat si pentru a echilibra zaharul din sange. Daca vrei sa consumi legume gatite la aburi, inmoaie-le bine in ulei de cocos si sare pentru ca vitaminele solubile in grasimi se absorb mai repede in felul acesta.

Iata mai jos care sunt cele mai importante utilizari ale uleiului de cocos:

  • Uleiul de cocos imbunatateste imunitatea. Cercetari recente au descoperit potentialul uleiului de cocosa de a preveni si trata maladia Alzheimer, bolile de inima (deoarece contine aproximativ 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelurile de colesterol si hipertensiune arteriala) si alte boli inflamatorii. Este un tratament eficient si pentru dureri precum herpes, giardia, lamblia, HIV si pojar.
  • Uleiul de cocos este ideal in diete. Acesta creste metabolismul organismului prin eliminarea stresului, astfel arzand mai multa energie si ajutand persoanele obeze si supraponderalii sa reduca greutatea corporala.
  • Uleiul de cocos este util in caz de pancreatita, afectiuni ale ficatului si rinichilor. Prezenta trigliceridelor cu lant mediu si acizilor grasi ajuta la prevenirea acestor boli.
  • Uleiul de cocos are rol antiimbatranire. Acesta ajuta la incetinirea efectelor imbatranirilor intrucat este bogat in antioxidanti.
  • Uleiul de cocos vindeca durerile asociate cu raceala, durerile in gat si febra. Compusii antivirali din uleiul de cocos ajuta la vindecarea mai rapida a acestor afectiuni. Tot ce trebuie sa faci este sa topesti o lingura de ulei de cocos in apa calda cu lamaie si sa bei. Efectul difera de la persoana la persoana, iar majoritatea dovezilor nu sunt stiintifice, ci doar experiente personale.
  • Uleiul de cocos este un foarte bun hidratant pentru piele. Poti folosi uleiul de cocos pe intregul corp ca hidratant, este foarte bun pentru hranirea pielii. Multi folosesc uleiul de cocos pentru prevenirea aparitiei ridurilor, ca hidratant pentru fata. Spala fata mai bine decat un sapun, multumita capacitatilor antimicrobiene ale acidului lauric.
  • Uleiul de cocos este bun pentru masaj. Uleiul de cocos catifeleaza pielea si este ideal si pentru masajul bebelusilor. Trateaza vergeturile ramase dupa sarcina si lauzie sau dupa pierderea in greutate, daca este aplicat local, cu masaj pe zonele afectate.
  • Uleiul de cocos este un foarte bun balsam pentru par. Dupa baie se maseaza parul cu ulei de cocos si apoi se clateste. Functioneaza chiar si impotriva matretii sau, mai rau, a gumei de mestecat lipita de firele de par.
  • Uleiul de cocos inlocuieste cu succes balsamul de buze
  • Uleiul de cocos este un bun emolient si calmant pentru piele, inainte si dupa barbierit
  • Uleiul de cocos este un foarte bun exfoliant pentru piele. Amestecat cu putin zat de cafea si un praf de scortioara se transforma intr-un foarte bun exfoliant. Combina in parti egale zahar si ulei de cocos, adauga uleiurile tale esentiale preferate si foloseste amestecul ca un exfoliant de corp cand faci dus.
  • Uleiul de cocos este foarte bun pentru iritatia de scutec a bebelusilor. Acesta calmeaza si trateaza eficient disconfortul micutului tau.
  • Uleiul de cocos este excelent pentru tratarea acneei. In uz intern, uleiul de cocos reface dezechilibrul hormonilor, una dintre cauzele principale ale acneei, iar in uz extern, se aplica pe cosuri pentru efectele sale antibacteriene, precum si pentru reducerea rosetii si umflaturilor.

Sursa: Sfaturi naturiste




Categorii