Va fi suficient doar să puneți piure fraged de cartofi cu brânză și condimente în interiorul aluatului nedospit pentru a transforma turțile în felul principal al mesei. Pot fi servite în loc de pâine cu un fel principal, sau pot fi folosite ca aperitiv neobișnuit.
Ceea ce este inedit la acest turte este faptul ca sunt facute la cuptor si nu in tigaie. Sigur, daca vreti sa le faceti in tigaie, este foarte bine.
Ingrediente:
Pentru piure:
- Cartofi – 4-5 buc
- 1/3 cană lapte
- Sare 1/2 linguriță
- Cascaval – 150 g
Aluat:
- Făină – 4 căni
- Sare – 1 lingurita
- Zahar – 1 lingura
- Drojdie uscată – 10 g
- Ulei – 2 linguri
- Lapte – 2 pahare
- Gălbenuș – 1 buc
Mod de preparare:
Mai întâi frământăm aluatul în sine. Într-un castron adânc, amestecați 2 linguri de ulei, 2 pahare de lapte (un pahar de aproximativ 200 ml), 4 căni de făină, 10 grame de drojdie, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare și un gălbenuș. Frământați aluatul cu mâinile și lăsați-l să crească sub folie.
Între timp, pregătiți umplutura. Fierbeți 5 cartofi mari și zdrobiți-i într-un piure moale cu o treime dintr-un pahar de lapte, o jumătate de linguriță de sare și 150 de grame de cascaval ras – puteti folosi si mozzarella.
Împărțiți aluatul în părți egale, rulați fiecare într-o foaie plată și puneți umplutura de cartofi în centru, sigilând marginile aluatului. Și cu mâinile îi dăm din nou forma unei foi plate – puteti folosi si un sucitor.
Ungeți turta cu ou (asta va forma o crustă apetisantă) și puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. La final, le puteti unge cu unt.
Pofta buna!