Ingrediente:
1 buc praz (fara frunze) (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie , marar )
400 gr branza telemea
Aluatul :
500 gr faina
1 cana de lapte caldut
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
10 gr drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
50 gr unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua ,
si se taie solzisori ,apoi se amesteca cu branza .
Facem un aluat din ingredientele mentionate . Lasm 30 minute la crescut .
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 8 bilute egale .
Intindem fiecare biluta cu sucitorul in mijlocul careia punem o lingura
din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care il intindem cu sucitorul pana devine ca o turta .
Se fac pe rand toat, apoi se coc in tigaia, cu putin ulei, pe fiecare parte pana se rumenesc usor , dupa fiecare turta pe care o coaceti mai adaugati o lingurita de ulei in tigaie.
Pofta buna.