Desert

Turta dulce, deliciu pentru mici si mari

 

 

 

 

Ingrediente : 

5 linguri faina+ 12 linguri faina
12 linguri zahar g zahar
6 linguri apa
50 unt
1 ou
1 lingurita bicarbonat
1 vf cutit sare
coaja rasa de lamaie
1 /2 lingurita scortisoara
1 vf lingurita nucsoara
1 vf lingurita ghimbir

glazura:

2 albusuri de ou
10 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare: 

Din toata cantitatea da zahar , punem o lingura plina intr-o craticioara si-l topim la foc normal , pana zaharul se caramelizeaza si devine putin maroniu .Adaugam apoi apa clocotita , si mai lasam pe foc pana zaharul caramelizat, se topeste.
Dam apoi putin deoparte si adaugam condimentele si zaharul rama, si lasam totul la foc mediu , pana se topeste tot zaharul .Dupa ce s-a topit, oprim focul si adaugam cele 5 linguri de faina in siropul fierbinte si amestecam pana ce compozitia devine omogena, fara cocoloase. Lasam compozitia sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, adaugam faina ramasa ,amestecata cu bicarbonatul, sarea, coaja de lamaie si untul pe care-l dam cateva secunde la microunde.
Amestecam bine toate ingredientele ,si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Umezim o tava cu putina apa si punem hartia de copt. Formam din aluatul obtinut, bilute pe care le punem in tava la o distanta de circa 2 cm una de cealalta. Dam la cuptor pentru 20 min la 175 gr .
Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, batem albusurile de ou , pana devin spuma, apoi treptat adaugam zaharul pudra si mixam pana se intareste ca o bezea.

Luam turtitele coapte si racite si le dam prin aceasta spuma ,una cate una . Le scoatem pe un gratar si lasam sa se intareasca glazura.

Sunt foarte bune ,dimineata la un ceai fierbinte.

 

Sa aveti pofta !

 

Sursa:Deliciile Cameliei




Categorii