Bauturi

Trataţi bila leneşă cu aceste remedii naturale eficiente. Iată cum se prepară

 

 

 

 

Fierea leneşă se caracterizează prin incapacitatea veziculei biliare de a se contracta şi a elimina secreţia de bilă. Această afecţiune are următoarele simptome:

  • dureri în partea dreaptă a abdomenului
  • gust amar
  • greaţă
  • ameţeală
  • balonare
  • vărsături biliare
  • migrene

Dacă ficatul, care este responsabil de producerea bilei, nu secretă bilă în cantitate suficientă, digestia va fi mai lentă.

Iată câteva remedii naturale pentru această problemă:

Rădăcina de pătrunjel

Se fierbe 1 kilogram de rădăcină de pătrunjel în 2 litri de apă, până când apa scade la 1 litru.

Se bea câte un păhărel, pe stomacul gol, dimineaţa şi seara, până când se termină remediul.

În timpul tratamentului se recomadă aplicarea pe zona afectată a unui prosop înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel.

Suc de ridiche neagră

Cura cu suc de ridiche durează 6 săptămâni. Se dă ridiche prin răzătoare, apoi se stoarce sucul prin tifon. Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, în felul următor:

  • Săptămâna 1 – 100 ml
  • Săptămâna a 2-a – 200 ml
  • Săptămâna a 3-a şi a 4-a – 300 ml
  • Săptămâna a 5-a – 200 ml
  • Săptămâna a 6-a – 100 ml

Primele semne pozitive ale acestei cure sunt creşterea poftei de mâncare, dispariţia greţurilor, a gustului amar din gură şi a durerilor sub coastă.

Contraindicaţii

Acest tratament nu este recomandat persoanelor ce suferă de ulcer, inflamaţii stomacale şi intestinale.

Suc de mere

Urmaţi o cură cu suc de mere, timp de 3 zile: beţi 1 pahar dimineaţa, la ora 8 şi câte 2 pahare la 10, 16, 18 şi 20. La final, trebuie să faceţi o baie fierbinte fără săpun. Faceţi asta 2 zile consecutiv.

A treia zi, la 8 dimineaţa, beţi 2 pahare cu suc de mere, iar după jumătate de oră, beţi 120 ml de ulei de măsline şi imediat încă un pahar de suc de mere diluat. După 1-2 ore, vor apărea primele rezultate.

Seminţe de cânepă şi lapte

Se dă un pahar de seminţe de cânepă prin maşina de tocat. Se amestecă cu 3 pahare de lapte proaspăt, nepasteurizat şi se fierbe până când rămâne doar un pahar. Se strecoară cât este fierbinte.

Consumaţi câte 1 pahar pe zi, pe stomacul gol, timp de 5 zile. Faceţi o pauză de 10 zile, apoi repetaţi cura. Este contraindicat să mâncaţi iute.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

 

Sursa: TopRemedii




Categorii