Ingrediente:
– 150 g de biscuiți mici
– 200 g de lapte condensat
– 150 g de smântână
– 50 g de stafide
– 50 g de alune
– 50 g de prune uscate
– 50 g de nuci
– 50 g de caise uscate
Mod de preparare:
1. Spălați și opăriți fructele uscate. Strecurați fructele uscate, zvântați-le, apoi tăiați-le cuburi mici.
2. Fărâmițați nucile, folosind cuțitul. Nu folosiți blenderul, deoarece acestea se pot fărâmița prea tare și veți obține praf.
3. Pregătiți crema: amestecați într-un bol laptele condensat cu smântâna, folosind mixerul, până veți obține o compoziție omogenă.
4. Combinați într-un bol aparte biscuiții cu fructele uscate și nucile tăiate. Turnați crema în bolul cu ingrediente și amestecați bine compoziția.
5. Luați o formă și tapetați-o cu folie alimentară. Turnați, răspândiți și uniformizați compoziția obținută în formă, presând-o cu ajutorul unei spatule.
6. Acoperiți desertul cu folie alimentară și puneți deasupra acestuia un tocător de lemn și o greutate. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore.
7. Scoateți tortul din frigider, îndepărtați folia alimentară și răsturnați-l cu grijă pe o farfurie de servit. Decorați desertul apetisant cu fructe uscate și nuci. Serviți tortul delicios cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.