Torturi

Tort de griș cu lapte – o delicatese fără coacere. Este simplu de preparat

 

 

Tort de griș cu lapte – o delicatese fără coacere. Este simplu de preparat

 

Iti prezentam astazi un tort de gris cu lapte si piersici care se prepara fara coacere. Este simplu de preparat (urmeaza indeaproape pasii descrisi de mine mai jos) si cu siguranta, cu acest tort vei impresiona pe oricine.

 

Ingredientele: 

  • -150 g biscuiți rotunzi
  • -1 l lapte
  • -10 linguri griș
  • -200 g zahăr
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -200 g unt
  • -1 lingură cacao
  • -1 borcan de compot de piersici (900 g)
  • -20 g gelatină
  • -piersici(sau, alte fructe daca aveti la indemana)

Info: foloseste exact cantitatile descrise de mine mai sus, cel putin prima data cand faci reteta. Cantatile sunt testate si personal, va pot garanta ca rezultatul este exceptional de gustos dar si placut ca aspect.

 

Mod de preparare:

Punem laptele pe foc, iar când e călduț adăugăm grișul și zahărul și fierbem amestecând continuu până se îngroașă.

Când e gata grișul cu lapte, aromatizăm cu esența de vanilie și îl lăsăm să se răcească.

Frecăm untul cu mixerul, apoi îl amestecăm cu grișul rece, tot cu ajutorul mixerului. Punem jumătate din grișul cu lapte într-un vas și îl amestecăm cu cacaoua, folosind mixerul.

Punem biscuiții, strânși unul lângă altul, într-o formă de tort de diametrul 23 cm, cu pereții detașabili.

Peste biscuiți punem prima dată crema cu cacao, după care vom întinde și crema albă pe deasupra. Scoatem din compotul de piersici câteva linguri de sirop, îl încălzim puțin și dizolvăm în el gelatina.

Piersicile din compot le punem în blender, le zdrobim, apoi adăugăm gelatina. Turnăm acest amestec pe deasupra tortului și punem totul la frigider pentru cel puțin 3 ore.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii