Ingrediente:
- 180 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 25 g cacaoa
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 350 ml lapte dulce
- 250 ml smantana
- 4 linguri de zahar pudra
- 100 g ciocolata (topita)
- fructe – proaspete sau din compot
Mod de prepapare:
I. Se amesteca faina cu prafuld e copt, zaharul, cacaoa si sarea si se amesteca pana cand se distribuie bine in bol.
II. Se adauga apoi uleiul vegetal, esenta de vanilie si laptele si se amesteca pana cand se formeaza aluatul de clatite.
III. Se pun la prajit (copt) intr-o tigaie de teflon pe care ai stropit-o cu putin ulei de prajit la foc mic. Se tine la prajit pana can marginile sunt facute iar pe deasupra incep sa apara bule.
IV. Se intoarce pe partea cealalta si se tine pana cand este bine facuta.
V. Se lasa la racit apoi se pun pe o farfurie si intre fiecare felie se adauga cam 2-3 lingurite de smantana amestecata cu zahar pudra.
VI. Decorati cu putina crema si cateva fructe proaspete.
VII. Topiti ciocolata si apoi turnati-o pe deasupra.
Se poate decora cu fructe de padure proaspete si fulgi de ciocolata , banane si capsuni.
Pofta buna!
Sursa: Retete Mancare