Ingrediente:
blat:
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 250 ml lapte
- 250 g făină simplă
- 20 g praf de copt
- 80 g cacao
crema:
- 500 g crema de branza
- 100 ml lapte
- 10 bai. zahăr
- 10 ml suc de lamaie
- 200 g zahăr pudră
- 250 g smantana pentru frisca
glazură:
- 240 g ciocolată
- 150 ml frisca 33%
- 50 g unt
Mod de preparare:
1) Incepem prin a bate ouale cu zaharul. Apoi adăugați laptele.
2) Într-un al doilea castron, amestecați împreună făina, praful de copt și cacao. Amestecați bine.
3) Începeți să adăugați acest amestec în amestecul de lapte, lingură cu lingură.
4) Apoi amestecați totul bine.
5) Asezati aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 de grade timp de 25 de minute.
6) Dupa copt si racit, impartim aluatul in 2 jumatati.
7) În pasul următor, amestecați brânza, zahărul, zahărul vanilat, sucul de lămâie și laptele. Amestecați bine.
8) Începeți să adăugați frișca lingură cu lingură. Amestecă din nou.
9) Acum intindeti jumatate din crema pe primul strat al tortului. Se netezește bine și se pune la frigider pentru 30 de minute.
10) Între timp, amestecați toate ingredientele pentru glazură. Pune la cuptorul cu microunde timp de 2 minute.
11) Întindeți jumătate din glazură pe cremă de brânză. Se netezește bine și se pune din nou la frigider pentru 30 de minute.
12) Odată ce glazura s-a întărit, întindeți deasupra crema rămasă.
13) Se netezește bine și se acoperă cu a doua foaie de corp. Pune din nou la frigider pentru 30 de minute.
14) În sfârșit, tot ce trebuie să faci este să decorezi cu glazura de ciocolată rămasă.
Pofta buna!