Torturi

Tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

 

 

 

Ingrediente:

 Crema:

2 cutii mascarpone;

500 g crema finetti;

50 ml lapte condensat.

Decor:

200 ml frisca lichida;

2 linguri cacao;

2 linguri zahar pudra;

1 lingurita esenta de rom.

biscuiti populari;

250 ml cafea concentrata, tare;

100 ml coniac.

 

Mod de preparare:

Intai ne ocupam de crema, pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte condensat ( puteti inlocui cu 150 ml frisca lichida). Dam crema la frigider si ne ocupam de prepararea cafelei care trebuie sa fie destul de concentrata (3-4 lingurite cu cafea la 250 ml apa).

Intr-un bol punem cafeaua impreuna cu 100 ml coniac. Trecem biscuitii prin amestecul de cafea pret de cateva secunde astfel incat sa nu se imbibe foarte tare si sa se rupa (ulterior isi vor trage suficienta umezeala si de la crema). Pe masura ce scoatem biscuitii din cafea, ii asezam unul langa celalalt, intr-o tava cu pereti detasabili, tapetand astfel fundul tavii. Peste stratul de biscuiti intindem un strat de crema cu finetti, dupa care adaugam iar un strat de biscuiti insiropati, apoi crema, biscuiti, etc. in functie de cat de inalt doriti sa va iasa tortul.

Eu am ales sa fac tortul doar din patru straturi de biscuiti si patru de crema. Crema ramasa nu mi-a ajuns si pentru decor, asa ca am mixat cantitatea ramasa cu 200 ml frisca lichida, 2 linguri de cacao, doua linguri cu zahar pudra si esenta de rom, obtinand astfel o crema mult mai aerata (dar la fel de buna) fata de cea utilizata la straturi. Am decorat tortul si l-am tinut peste noapte la frigider. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat se va taia mai usor si va fi mai savuros.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii