Ingrediente:
un varf de cutit de sare
4 mere mari
2 oua
3/4 lingurita praf de copt
cca 170 gr faina alba
cca1 50 gr zahar
3 linguri rom negru
1/2 lingurita extract de vanilie pur
8 linguri unt nesarat (topit si racit)
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu unt o tava de copt, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt sau hartie pergament ori o foaie de silicon pentru copt.
3. Amesteca faina cu praful de copt si sarea, intr-un bol mai mic.
4. Curata merele, injumatateste-le, apoi taie-le in cubulete.
5. Mixeaza ouale spuma, apoi adauga peste ele zaharul.
6. Dupa un minut incorporeaza romul si extractul de vanilie.
7. Adauga jumatate din faina, amesteca foarte bine, apoi jumatate din unt. Dupa ce ai omogenizat, pune si restul de faina si de unt (avand grija sa amesteci foarte bine dupa fiecare).
8. Pune merele in tava si toarna aluatul peste ele.
9. Baga tava in cuptor pentru o ora sau pana cand tortul trece testul cu scobitoarea.
10. Scoate tava cu grija si las-o pe un gratar in jur de 5 minute.
Dupa aceea rastoarn-o cu grija intr-un platou (bucatelele de mere vor fi deasupra).
Pofta buna!
Sursa: Bensan