Torturi

Tiramisu cu fructe de padure, frisca si mascarpone – Se prepara foarte simplu si e un deliciu pe orice masa de sarbatoare in familie

 

 

Tiramisu cu fructe de padure si mascarpone – Fara oua, se prepara foarte simplu din cateva ingrediente

 

Ingrediente:

piscoturi (aproximativ 16 buc.)

lapte pentru a insiropa piscoturile

250 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

200 g fructe de padure congelate

50 g zahar

 

Mod de preparare:

Pasați fructele împreună cu 1 lingură de suc de lămâie folosind un blender de mână.

Gem cu fructe de padure si seminte de chia – Ines Nerina

Dacă utilizați fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe sau puteți adăuga o lingură de apă fierbinte în bolul de amestec, astfel va fi mai ușor să le pasați.

Gătiți fructele de pădure împreună cu zahărul într-o tigaie la foc mediu, amestecând continuu. Când fructele s-au înmuiat bine, opriți focul și lăsați-le să se răcească.

Bateți smântâna până devine fermă, după care amestecați într-un bol iaurtul și mascarpone cu 1 lingură de suc de lămâieși la final încorporați smântâna bătută.

Stratificați totul într-un vas mai inalt, începând cu crema de mascarpone, adăugând pișcoturile și apoi fructele pasate. Lichidul fructelor va înmuia pișcoturile mai târziu.

Formați un strat de piscoturi înmuiați ușor în lapte.

Adăugați din nou crema și continuați astfel până când toate ingredientele sunt folosite. Lăsați la frigider pentru minim 3 ore.

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursa

 




Categorii