Ingrediente:
piscoturi (aproximativ 16 buc.)
lapte pentru a insiropa piscoturile
250 g mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
200 g fructe de padure congelate
50 g zahar
Mod de preparare:
Pasați fructele împreună cu 1 lingură de suc de lămâie folosind un blender de mână.
Dacă utilizați fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe sau puteți adăuga o lingură de apă fierbinte în bolul de amestec, astfel va fi mai ușor să le pasați.
Gătiți fructele de pădure împreună cu zahărul într-o tigaie la foc mediu, amestecând continuu. Când fructele s-au înmuiat bine, opriți focul și lăsați-le să se răcească.
Bateți smântâna până devine fermă, după care amestecați într-un bol iaurtul și mascarpone cu 1 lingură de suc de lămâieși la final încorporați smântâna bătută.
Stratificați totul într-un vas mai inalt, începând cu crema de mascarpone, adăugând pișcoturile și apoi fructele pasate. Lichidul fructelor va înmuia pișcoturile mai târziu.
Formați un strat de piscoturi înmuiați ușor în lapte.
Adăugați din nou crema și continuați astfel până când toate ingredientele sunt folosite. Lăsați la frigider pentru minim 3 ore.
Pofta buna!