Inedit

Te trezeşti la acelaşi interval orar în fiecare noapte? Este posibil să suferi de anumite boli!

 

 

 

 

Atunci când se întâmplă sporadic, trezitul în toiul nopţii nu este neapărat un motiv de îngrijorare. Dacă problema se repetă însă, şi chiar în acelaşi interval orar, trezirile pot fi provocate de anumite afecţiuni sau dezechilibre fiziologice.

În continuare vom analiza succint cauzele fiziologice posibile ale trezirilor anormale între anumite ore din noapte.

Dacă te trezeşti între orele 21 şi 23

Trezirea în acest interval orar poate semnala tulburări ale glandei tiroide. În această perioadă din noapte, sistemul endocrin se echilibrează şi are loc refacerea rezervelor enzimatice.

Sistemul endocrin gestionează hormonii şi metabolismul. Dacă nu reuşeşti să dormi în acest interval orar, e posibil ca insomnia să se datoreze excesului de adrenalină.

În astfel de cazuri se recomandă scoaterea glutenului din alimentaţie (măcar temporar) şi consumarea de-a lungul zilei a mai multor porţii de legume crucifere în stare crudă.

Dacă te trezeşti între orele 23 şi 1

În acest interval orar, vezica biliară lucrează din greu ca să pregătească organismul pentru digestia alimentelor din ziua următoare. Dacă te trezeşti între aceste ore, e posibil să suferi de iritaţie a stomacului şi afecţiuni biliare.

În această perioadă din noapte, bila descompune grăsimile, iar iritaţiile biliare se pot datora excesului de uleiuri şi grăsimi nesănătoase din alimentaţie.

Te sfătuim să reduci consumul de alimente grase, de carne grasă, de unt, de smântână şi de ciocolată.

Dacă te trezeşti între orele 1 şi 3

Este o perioadă crucială pentru detoxifierea şi regenerarea organismului. Ficatul descompune şi elimină toxinele, împrospătând sângele.

În primul rând, îţi recomandăm să ceri sfatul unui medic privind sănătatea ficatului, dar şi să introduci în alimentaţia zilnică mai multe porţii de verdeţuri, avocadouri, citrice şi usturoi.

Dacă te trezeşti între orele 3 şi 5

Aceasta este perioada în care se regenerează plămânii, iar organismul primeşte rezerve proaspete de oxigen.

Dacă te trezeşti în acest interval orar, mai trage o pătură pe tine ca să te încălzeşti şi să înlesneşti funcţiile corporale, după care respiră adânc şi ritmic. Exerciţiile de respiraţie controlată te vor ajuta să adormi la loc mai repede.

Dacă te trezeşti între orele 5 şi 7

Aceste treziri se pot datora stresului şi nervozităţii, dar mai ales afecţiunilor intestinului gros, care se activează între orele 5 şi 7 dimineaţa. Problemele pot fi declanşate sau agravate de alimentaţia precară şi de mâncatul la ore târzii.

Dacă te trezeşti în acest interval orar, medicii recomandă să nu te culci la loc, ci să te ridici din pat şi să faci câteva exerciţii de respiraţie şi gimnastică. La micul dejun, ai grijă să mănânci cât mai multe legume şi alte alimente bogate în proteine.

 

Sursa: Secretele.com




Categorii