Ardei copti cu sos
Ingrediente:
Pentru 3-4 portii:
-6 ardei capia mari, copti si curatati
-o rosie nu prea mare
-o ceapa
-200ml smantana
-100ml lapte
-1-2 linguri de faina(dupa cat vreti sa fie de legat sosul, eu pun 2 linguri si iese mai gros)
-busuioc, proaspat sau uscat, sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte.
S toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.In sos se adauga busuiocul, sare si putin piper.
Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute se adauga si ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si e gata.
Se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!