Credinta

Tartă delicioasă cu budincă, căpșuni și frișcă. Un răsfăț rapid care dispare din farfurie în cel mai scurt timp

 

 

Tartă delicioasă cu budincă, căpșuni și frișcă. Un răsfăț rapid care dispare din farfurie în cel mai scurt timp

 

Ingrediente:

1 litru de lapte
2 pachete de budincă cu aromă de căpșuni (80 g)
5 linguri de zahăr
150 g margarină/unt
150 g smântână
200 – 300 g  piscoturi
500 g căpșuni proaspete

smântână dulce sau frișcă pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Turnați 800-850 ml lapte într-o cratiță și aduceți la fierbere. In acest timp se bate budinca cu zaharul si restul de lapte.

2. Tăiați margarina/untul într-un castron mare.

3. Cand laptele da in clocot se toarna budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se toarna peste margarina tocata.

4. Se amestecă până se topește margarina, apoi se adaugă smântâna.

5. Amesteca totul din nou. Amestecul va părea lichid, dar așa trebuie să fie (fursecurile vor absorbi).

6. Zdrobiți biscuiții și adăugați-i în budincă. Adăugați imediat căpșunile (amestecul este călduț, nu mai este fierbinte). Tocate dacă sunt mai mari și întregi dacă sunt mai mici. Se amestecă.

7. Turnați amestecul într-un bol uns în prealabil cu margarină/unt. Dimensiunile sunt 30 x 20 cm sau aproximativ. Răspândiți uniform, astfel încât să nu existe spații goale.

8. Se raceste bine prajitura cu capsuni, apoi se decoreaza cu frisca si capsuni tocate inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii