Desert

Tartă cu cireșe si cremă și migdale! – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

 

Tartă cu cireșe si cremă și migdale! – o adevărată încântare pentru papilele gustative

 

Daca vrei sa te rasfeti cu un desert delicios, incearca prajitura cu blat de cocos, crema de vanilie si coacaze rosii. Iti garantez ca te vei indragosti instant de gustul sau deosebit.

Ingrediente:  

Aluat:

  • Gălbenușuri: 4 buc
  • Zahar: 100 g
  • Unt: 130 g
  • Făină simplă: 350-400 g
  • Praf de copt: 1,5 lingurite

 Crema:

  • Albusuri: 4 buc
  • Zahar: 130 g
  • Smântână (20%): 400 g
  • Zahăr vanilat: 1 plic
  • Amidon de porumb: 3 linguri
  • Cireșe: 100 g (dacă sunt disponibile sau alte fructe), stropite cu 1 linguriță de amidon, coacăze roșii sau alte fructe

 

Mod de preparare: 

1. Pregătiți aluatul: Bateți gălbenușurile cu 100 g zahăr, adăugați untul moale și amestecați. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt si se framanta aluatul. Împărțiți în două părți și puneți la frigider pentru 30 de minute.

Prajitura cu cirese din fulgi de ovaz fara faina, unt si zahar

 

2. Pregătiți umplutura: bate albușurile spumă, adăugând treptat 130 g zahăr și zahăr vanilat. Se amestecă apoi smântâna și amidonul, amestecând până la omogenizare. Ungeți cireșele în amidon.

Tort simplu cu iaurt cu cireșe: desertul perfect gata în câteva minute!

3. Asamblați tortul: Tapetați tava cu hârtie de copt. Așezați uniform partea mai mare a aluatului pe fund, adăugați umplutura de cremă și cireșe. Răzuiti a doua parte mai mică de aluat pe o răzătoare grosieră și presară deasupra.

4. Coacerea: Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40-45 de minute, pana cand prajitura devine maro aurie.

Valurile Dunării – un desert de casă foarte gustos și simplu cu ciocolată și smântână delicioasă

 

5. Servire: Lăsați tortul să se răcească înainte de servire și apoi bucurați-vă de aroma sa irezistibilă.

Putem presara prajitura rece cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!




Categorii