Placinta cu capsuni este cu siguranta unul dintre cele mai populare tipuri de deserturi. Cu ajutorul acestei rețete, o vei face atât de delicioasă încât toată lumea își va aminti foarte mult timp.
Ingrediente:
- 190 g de făină
- 140 g zahăr
- 2 praf de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- 70 g de unt
- 270 g smantana
- 400 g de căpșuni
- 1 ou
Mod de preparare:
Mai întâi pregătiți aluatul
Luați un castron suficient de mare și puneți în el 170 de grame de făină, un praf de sare, praf de copt și 20 de grame de zahăr. Adăugați mai mult unt rece la acest amestec și amestecați totul cu mâinile. Ar trebui să obțineți treptat un fel de pesmet cremos. Se adauga apoi 70 ml de smantana, se amesteca totul bine si apoi se da la frigider pentru 30 de minute.
Pregătiți umplutura
În timp ce aveți aluatul la frigider, puteți pregăti umplutura. Amesteca restul de zahar, faina, un praf de sare si restul de smantana intr-un bol. Spargeți oul într-un castron mic și amestecați-l cu o furculiță. Apoi adăugați oul la celelalte ingrediente și amestecați totul împreună foarte bine pentru a combina toate aromele.
La final, pregătiți căpșunile
Tăiați căpșunile în sferturi. Luați o tavă de copt și turnați în ea aluatul rece pe care l-ați avut la frigider și modelați părțile laterale ale prăjiturii de aproximativ 4 cm înălțime. Apoi, adaugati umplutura cu căpșuni și la final acoperiți totul cu amestecul de smântână. Preîncălziți cuptorul la 190°C și coaceți prăjitura în el timp de aproximativ 50 de minute. Acoperiți tortul cu folie în ultimele 15 minute pentru a preveni arderea marginilor.
Pofta buna!