Ciorbe, supe si borsuri

Supă delicioasă de perișoare cu cașcaval – Perișoarele sunt de vis, se topesc în gură

 

 

Supă delicioasă de perișoare cu cașcaval – Perișoarele sunt de vis, se topesc în gură

 

Nu pot trăi fără supă – O pot mânca la prânz, dar și la cină… Mama m-a îmvățat încă din copilarie să mănânc supă în fiecare zi…

 

Ingrediente

  pentru supă:

  • 2.5 l supă de pui sau apă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 5 cartofi
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper

  pentru perișoare:

  • 100 g cașcaval
  • 1 ou
  • 130 g făină
  • 2 linguri unt
  • sare

Mod de preparare:

1. Începem cu perișoarele. Dăm brânza prin răzătoare, adăugăm untul, făină, oul și sarea.
Amestecăm bine și lăsăm la frigider 30 de minute.

2. Tăiem cartofii cubulețe și îi adăugăm în supa de pui la foc mic.Adăugăm sare și piper.Morcovul și ceapa se călesc in prealabil până capătă o culoare aurie pe urmă se adăugă în supă.

3. Între timp, formăm biluțe mici din amestecul de cașcaval.

4. Adăugăm biluțele în supă și gătim la foc mic 5-10 minute până sunt gata.

5. La final, se adaugă puțină verdeață.Se servește caldă alături de cei dragi.

 

Poftă bună!

 




Categorii