Aperitive si Gustari

Suncă de Praga – O gustare grozavă care ar trebui sa o pui pe masa de sarbatoare

 

 

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc,  sunca de porc afumata
  • 2 căpățâne de usturoi
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boabe piper

 

Mod de preparare:

  1. Cu o zi inainte sunca se pune in apa la desarat. Se lasa pana a doua zi, timp in care se schimba apa de cateva ori. Se spala bine sunca sub jet de apa.
  2. Se pune sunca la fiert in apa care sa o acopere de tot. Se adauga dafinul si piperul.
  3. Se fierbe la foc molcom pana furculita intra usor in ea (in cazul meu 2.5 ore). Timpul de fierbere depinde de dimensiunea bucatii de carne si de cat de tanar a fost porcul. Daca sunca are os, atunci puteti verifica astfel: daca osul iese usor din carne, sunca e fiarta.
  4. Se lasa sunca sa se racoreasca in apa in care a fiert.
  5. Se scoate din apa, se curata de grasime (daca doriti, nu e obligatoriu), se inveleste in folie si se aseaza intr-un vas incapator. Fiindca la fiert fibrele carnii se separa, se pun greutati deasupra ei ca sa o preseze. Se lasa la frigider pana doriti sa o consumati (eu am lasat-o peste noapte).

 

Poftă bună!

 

Prosciutto di praga: storia, caratteristiche e ricette sfiziose | Levoni

Sursa: https://www.e-retete.ro/retete/sunca-fiarta




Categorii