Bauturi

Suc natural, un remediu naturist pentru infectia tractului urinar

 

 

 

 

Infectiile urinare sau cistitele, cum sunt denumite in limbaj popular, sunt declansate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele semne ale afectiunii sunt urinarile frecvente asociate cu usturimi sau cu dureri.

Infectia tractului urinar este o infectie bacteriana care afecteaza vezica urinara, rinichii, ureterele sau uretra. Aceste organe si tuburi alcatuiesc tractul urinar. Cele mai multe infectii urinare sunt fie cele ale vezicii urinare, fie ale rinichiului.

Afectiunea este mai des intalnita la femei, dar poate aparea si la barbatii de varsta a treia. Acest tip de infectii apare din cauza faptului ca diferite bacterii ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplica si, in timp, duc la modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare.

Statisticile mondiale arata ca infectiile urinare sunt cele mai raspandite dintre infectii, mai des intalnite chiar decat infectiile respiratorii cu tuse si expectoratie.

Femeile sunt mai predispuse la infectiile urinare, 50% dintre acestea suferind cel putin o dată in timpul vietii de o forma de infectie urinara. Barbatii tineri sunt rareori afectati de acestea, in schimb, barbatii peste 50 ani, cu afectiuni ale prostatei, sunt mai expusi riscului de infectii urinare.

Unul dintre alimentele benefice pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare este merisorul. Cu foarte putine contraindicatii si interactiuni medicamentoase, merisorul este unul dintre remediile naturiste cele mai sigure si are rezultate excelente in ameliorarea simptomelor infectiilor tractului urinar.

Specialistii sustin ca efectul este datorat faptului ca fructul face urina sa fie mai acida si ostila cresterii si inmultirii bacteriie E.Coli, responsabila pentru aparitia infectiilor urinare. Cercetarile realizate pana acum evidentiaza faptul ca merisorul contine proantocianide, niste substante naturale ce  impiedica atasarea bacteriilor responsabile de producerea infectiilor urinare, de peretii vezicii urinare si cei ai tractului urinar.

Unele teorii sustin ca substantele responsabile pentru efectul profilactic sunt antioxidantii, pe cand altele sunt de parare ca substantele active din fruct creeaza un strat alunecos pe peretii tractului urinar, care impiedica bacteria sa se implanteze, sa se dezvolte si sa determine infectia.

Atentie!!

Contraindicatii:

Din cauza aciditatii lui, merisorul poate fi destul de dificil de administrat la unele persoane. Sucul din merisor este bogat in oxalati. In momentul in care se consuma sucul, oxalatii se cristalizeaza si formeaza pietricele mici si dure la rinichi. Astfel, in cazul persoanelor care au deja probleme cu pietrele la rinichi, sunt predispuse la un risc de manifestare a acestui efect.

Persoanele care iau medicamente pentru prevenirea formarii cheagurilor din sange pe baza de warfarina trebuie sa evite merisorul, deoarece acesta interfereaza cu aceasta substanta si poate cauza hemoragii severe.

 

Suc natural remediu naturist pentru infectia tractului urinar

Ingrediente:

  • 1 ceasca merisoareSuc natural care trateaza infectia tractului urinar
  • 1/4 ceasca afine
  • 3 tulpini de telina
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 mere

Mod de preparare:

  1. Toate ingredientele se trec prin storcatorul prin presare la rece.
  2. Consumati imediat, sau il puteti pastra la frigider timp de cateva ore.

 

Sursa: maRaw




Categorii