Sucul de sfecla rosie este un bun purificator al sangelui si ajuta la crearea celulelor rosii. Datorita continutului sau ridicat de fibre, de vitamine si minerale, sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului, stimuleaza metabolismul, arde grasimile depozitate, dizolva si elimina excesul de calciu din organism, detoxifiaza colonul, curata sangele, intareste sistemul imunitar si energizeaza intreg organismul. Sucul de sfecla rosie actioneaza ca un protector hepatic puternic, regenereaza celulele hepatice si stimuleaza functia hepatica. Consumul de sfecla rosie stopeaza evolutia bolilor cronice de ficat, atunci cand celulele evolueaza spre ciroza sau cancer hepatic, si ajuta in cazul persoanelor de steatoza (ficat gras). Sucul de sfecla rosie este un puternic diuretic si protector al epiteliului renal, tine departe infectiile si reface tesutul afectat de infectii sau de calculi renali. Pentru ca sfecla rosie este un puternic alcalin, ea reduce aciditatea gastrica, prevenind si calmand durerile si arsurile gastrice, imbunatateste sistemul circulator si pe cel digestiv si ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi, ficat si fiere.
Ingrediente:
3 mere
3 sfecle rosii
1 mana patrunjel proaspat
1 mana salata verde
1 mana coriandru proaspat
4 tulpini de telina
1 castravete
1 1/2 feliuta ghimbir
Mod de preparare:
- Toate ingredientele se trec prin storcatorul prin presare la rece.
- Consumati imediat, sau il puteti pastra la frigider timp de cateva ore.
Fitonutrientii din mere ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange. Cercetarile recente arata ca polifenolii din mere previn fluctuatiile bruste ale valorilor de zahar din sange. Acest lucru este posibil datorita proprietatii quercetinei – un flavonoid gasit in mere – de a inhiba anumite enzime care afecteaza nivelul de glucoza din sange, cum ar fi alfa-amilaza si alfa-glucozidaza. In plus, polifenolii din mere pot reduce absorbtia de glucoza din tractul digestiv. Toate aceste procese declansate de polifenolii din mere pot facilita gestionarea nivelului de zahar din sange, ceea ce va va oferi un nivel de energie mult sporit.
Ghimbirul este recunoscut de secole ca fiind un aliment foarte sanatos. In China, de exemplu, este utilizat de peste 2000 de ani in tratamentul tulburarilor digestive, greturilor si diareei. Specialistii au descoperit ca o parte din substantele continute in ghimbir au capacitatea de a stimula secretiile digestive, motilitatea, tonusul si peristaltismul intestinal, favorizand astfel un tranzit normal. In acelasi timp, ghimbirul reprezinta o buna modalitate de a imbunatati stimularea sistemului circulator.
Verdeturile si condimentele naturale sunt alimente perfecte pentru cresterea nivelului de energie, datorita continutului bogat in fier, dar si de vitamina C. Aceasta din urma ajuta fierul sa se absoarba mai bine in sange, dar ofera si o doza mai mare de antioxidanti, care va vor conferi mai multa putere, sanatate si va vor face sa va simtiti energici.
Sursa: maRaw