Cum noi romanii suntem gurmanzi, de pe mesele noastre in preajma sarbatorilor Pascale nu ne lipseste carnea de miel. Gatita la cuptor, la gratar, ciorba sau stufat cu mirosul si gustul ei specific, ne incanta papilele gustative. Carnea de miel contine o sursa bogata de vitamine din complexul B si anume B1, B2,B5, B6, B9, B12 si acizi grasi Omega 3. Carnea de miel poate imbunatati activitatea splinei si a rinichilor.
Este un foarte bun hidratant al organismului, alungand starea de oboseala, tratand diabetul. Carnea de miel este un adevarat afrodisiac crescand capacitatea sexuala la barbati si are capacitatea de a trata sterilitatea la femei. Ea contine un aminoacid esential care asigura organismului energia de care are nevoie pentru a functiona normal. Carnea rosie, se consuma o data pe saptamana, de preferat la pranz!
Ingrediente:
2 kg carne de miel
20 fire de usturoi
25 fire ceapa verde
500 ml suc de rosii
100 ml ulei
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
piper
1 foaie de dafin
sare
Mod de preparare:
Punem carnea in apa rece o ora, sa iasa sangele din ea. O spalam bine si o taiem bucatele. Intr-o tigaie punem ulei si putina apa si o inabusim. O lasam sa se faca pana se rumeneste. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem mai lungi. Punem ceapa si usturoiul peste carne, presatam cu piper si sare dupa gust si adaugam foaia de dafin.
Lasam la foc mic sa fiarba 15 minute amestecand des, dupa care punem sucul de rosii. Mai lasam sa fiarba pana scade si oprim focul. Tocam marunt patrunjelul si mararul si il punem in stufat. Intr-o farfurie punem stufat, iar in mijloc o bucatica de mamaliga. Sper ca v-am deschis apetitul. Va fi o mancare gustoasa, savuroasa si foarte aromata, iar cei din familia voastra cu siguranta vor cere doua portii!
Pofta buna!
Sursa: Vreau DOUA Portii