Nu există moldovean care să nu știe ce înseamnă adjica. Sos picant și foarte delicios, merge bine cu orice garnitură, fie carne, fie pește… Iată o rețetă fără fierbere a sosului care face ravagii printre amatorii de… iute!
Sosul adjica ideal trebuie să fie puțin picant. Consistența trebuie să fie apropiată smântânei.
Ingrediente:
- 1 kg roșii
- 1 kg ardei capia
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 măr
- 3 ardei iuți
- 1 căpățână de usturoi
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm roșiile prin mașina de tocat carne. Procedăm la fel și ceapa, ardeii capia și adeii iuți. Amestecăm bine toate ingredientele menționate anterior. Adăugăm usturoiul zdrobit, morcovii dați prin răzătoare și mixăm bine.
2. Punem compoziția obținută la fiert, pe foc mic. Gătim 30 de minute.
3. După primul clocot, mai gătim 15 minute.
4. Repartizăm adjica în borcane sterilizate, pe urmă le închidem ermetic.
Adjica este un preparat din bucataria georgiana. Este un fel de sos dar cu o textura ce aduce spre o zacusca. El a fost preluat in bucatariile tarilor din fosta URSS. Am descoperit adjica cand am fost in Republica Moldova. Acolo fiecare gospodina face asa ceva. Mi-a placut mult, mai ales datorita faptului ca are ardei iute si usturoi.
Asadar, adjica se consuma de la micul dejun la cina si se poate asocia cu multe alimente. Sper sa va placa si sa va inspire in pregatirea camarii pentru iarna. Daca nu ati mai gustat, acum este momentul
Adjica este un sos picant foarte delicios şi aromat care poate fi consumat imediat sau conservat pentru iarnă. Este ideal cu orice garnitură, bucate de carne sau pește. Astăzi vă propunem o rețetă minunată fără fierbere – sperăm să vă placă!
Pofta buna!!