Ingrediente:
1 dovlecel mediu
8 felii de sunca
8 felii de branza sau cascaval
2 oua
50 g de faina
200 g pesmet
Ulei (pentru prajire)
Mod de preparare:
1.- Pregătiți dovlecelul. Spălați-l bine și îndepărtați vârfurile cu un cuțit ascuțit. Tăiați dovlecelul aproximativ în jumătate. Din fiecare dintre jumătăți, luați felii de aproximativ 2 sau 3 milimetri.
2.- Faceți perechi de două foi. Dacă le iei așa cum le-ai tăiat, se vor potrivi perfect.
3.- Acoperiți una dintre foi cu o felie de șuncă și o jumătate de felie de brânză sau cascaval. Acum acoperiți fiecare dintre sandvișuri cu o felie de dovlecel. Asezonați după gust.
4.- Acoperiți sandvișurile. Pune faina intr-un castron, ouul intr-un alt castron si pesmet in altul. Înmuiați fiecare sandviș mai întâi în făină, apoi în ou și la final în pesmet. Insistați bine pe toate marginile cu pesmet.
5.- Pune-le pe o tavă.
6.- Prăjiți sandvișurile din dovlecei. Pune uleiul de prajit intr-o tigaie pe foc. Adăugați dovlecelul cu uleiul foarte fierbinte. Lăsați-le să se rumenească pe o parte și răsturnați-le cu grijă astfel încât să se rumenească pe cealaltă parte.
7.- Scoateți-le pe o farfurie cu hârtie absorbantă.
Sfaturile mele:
De asemenea, le puteți coace la 220 de grade până devin maro auriu. Astfel vor fi mult mai usoare si la fel de delicioase.
Acum este sezonul dovleceilor, așa că profitați de ocazie pentru a pregăti rețete delicioase cu această legumă delicioasă. Știți deja că idealul este să consumați fructe și legume atunci când sunt de sezon.
Dacă preferați, puteți face această rețetă cu vinete pentru că va fi la fel de delicioasă.
Aceasta este o modalitate perfectă pentru cei mici de a mânca legume, deoarece nici nu vor ști că le mănâncă. Dacă copiilor tăi le este greu să mănânce legume, vei vedea cât de bine le mănâncă așa.
Pofta buna!