Bauturi

Sirop de soc pentru iarna care vine – un remediu extraordinar pentru menținerea sănătății

 

 

 

 

Preparatele din fructe de soc sunt capabile să neutralizeze cei mai periculoși microbi și să mărească capacitatea de apărare a organismului și de stimulare a sistemului imunitar. Extractele din fructe de soc reprezintă un concurent redutabil al vaccinurilor antigripale și al medicamentelor antivirale de ultimă generație.

 

De asemenea, constituie un bun remediu în curele de slăbire, de dezintoxicare rapidă, precum și în prelungirea tinereții biologice.

Dacă cineva din familie suferă de viroze, pregătiți-i acest minunat remediu natural. Siropul de soc poate fi dat și copiilor, care cu siguranță îl vor îndrăgi. Acesta va deveni un deliciu preferat nu numai de copii, ci și de adulți.

Ingrediente
flori de soc (un borcan de 1 l)
500 g de zahăr
500 ml de apă

Cum se prepară?
Clătiți florile de soc sub un jet de apă rece.
Rupeți florile de pe crengi și măsurați cantitatea acestora cu ajutorul unui borcan. Aveți nevoie de un borcan (1 litru) plin cu flori de soc.
Fierbeți siropul din apă cu zahăr. Turnați siropul clocotit peste florile de soc.
Lăsați siropul să se răcească timp de 12 ore.
Fierbeți florile de soc timp de 15 minute. Strecurați siropul obținut.

Puneți vasul cu sirop pe foc. Fierbeți siropul până acesta se îngroașă. Timpul de fierbere depinde de cât de vâscos doriți să fie siropul. Dacă îl fierbeți timp de 60 de minute, cantitatea siropului se va micșora cu 50%, iar siropul va fi dens și destul de vâscos, se va transforma în jeleu.

Te-ai gândit vreodată că simplele flori de soc, infuzate, au o serie de beneficii uluitoare pentru sănătatea ta? De la uzul extern până la cel intern, florile de soc nu încetează să uimească prin efectele sale pozitive – proprietăţi laxative, sudorifice, antiinflamatoare şi dezinfectante, toate acestea şi multe altele, vei găsi prezentate aici.

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi pentru tuse, răceli, gripă, infecţii bacteriene, virale şi amigdalită. Ceaiul de soc a fost folosit pentru a trata epidemia de gripă din Panama în anul 1995.

Bioflavonoide şi alte proteine din sucul acestuia distrug virusurile, răcelile şi gripa care au capacitatea de a infecta celula. Persoanele cu gripă care au consumat ceai de soc au raportat simptome mai puţin severe, vindecându-se mult mai rapid faţă de persoanele care nu au consumat.

Florile de soc conţin pigmenţi organici, tanin, aminoacizi, carotenoide, flavonoide, zahăr, rutin, acid viburnic, vitaminele A şi B şi o cantitate mare de vitamina C. Ele sunt, de asemenea, un uşor laxativ, un diuretic, şi au proprietăţi sudorifice. Flavonoizii, inclusiv quercetina, se consideră că reprezintă acţiunile terapeutice ale florilor de soc şi fructelor de pădure. In conformitate cu ultimele studii, aceste flavonoide includ antociani, care sunt antioxidanţi puternici şi care protejează celulele împotriva deteriorării.

În Israel, studiile realizate la Laboratorul de Oncologie Hasassah au stabilit faptul că socul stimulează sistemul imunitar al organismului şi este benefic în tratarea cancerului şi a pacienţilor suferinzi de SIDA. Gama larga de beneficii medicale (de la gripă şi răceală, la astm, diabet zaharat şi pierderea în greutate) se datorează, probabil, consolidării sistemului imunitar al fiecărui individ.

La Centrul de Cercetare Bundesforschungsanstalt pentru produse alimentare din Karlsruhe, Germania, oamenii de ştiinţă care au efectuat studii asupra socul au arătat faptul că antocianii pot spori funcţiile imune prin stimularea producerii de citokine. Aceste proteine unice acţionează ca mesageri în sistemul imunitar pentru a ajuta la reglarea răspunsului imun, contribuind astfel la apărarea organismul împotriva bolilor.

Studiile de la Universitatea din Graz, Austria, au constatat faptul că extractul din florile de soc reduce oxidarea lipoproteine cu densitate joasă (LDL). Oxidarea LDL ale colesterolului este implicată în aterogeneză, contribuind astfel la dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Cu toate acestea, ca urmare a uşoarelor sale proprietăţi laxative, ceaiul de soc nu este recomandat în cantităţi mari (decât în cazurile în care este cu adevărat nevoie). O jumătate de cană de ceai de soc/zi sau o cană/2 zile reprezintă doza benefică, afirmă oamenii de ştiinţă.

 

Sursa: Colectionarul




Categorii