Pătlagina cu zahăr sau miere este cel mai valoros medicament pentru tot anul!
Preparatele de patlagină au
efecte antiinflamatoare, de
vindecare a rănilor,
hemostatice,
diuretice,
hipotensive.
Sunt folosite pentru hipertensiune și ateroscleroză, pentru boli acute și cronice ale sistemului respirator: sucul și infuzia de frunze de patlagină este un excelent expectorant.
Planta este utilizată pentru boli ale
tractului gastro-intestinal,
gastrită,
ulcer gastric și ulcer duodenal,
enterite acute și cronice,
colite ulcerative.
Dacă alunițele au început să pulseze, să rănească, să crească sub formă de tumori – o băutură de 40 de zile de infuzie de patlagină, suc sau frunze în miere sau zahăr vă va proteja de rău. Aplicat la fiecare șase luni pentru profilaxie.
Pentru colita spastică cronică, preparați 1 kg de pătlagină și 1 kg de zahăr. Clătiți bine frunzele, uscați-le, așezați-le în straturi, presărând cu zahăr (un strat de zahăr – un strat de frunze) . După terminare, puneți într-un loc întunecat timp de 3-4 săptămâni.
Rezultatul este un amestec de culoare mlaștină închisă. Se strecoară și se pune la frigider. Luați de 3 ori pe zi pentru 1 lingură. lingură cu 30 de minute înainte de mese.
Sirop de patlagină cu miere
Metoda 1:
Ingrediente:
• 200 g frunze de patlagina proaspete
• 400 ml apa
• 100 g miere
Mod de preparare:
Patlagina se fierbe intr-un vas acoperit, la foc mic, timp de 30 de minute. Se lasa sa se racoreasca, se stoarce si zeama se strecoara printr-o panza deasa intr-un vas; dupa ce s-a racit, se adauga mierea.
Mod de administrare:
Se ia 1 pana la 6 lingurite pentru copii, dupa varsta sau 3 pana la 6 linguri pentru adulti, timp de 3 pana la 7 zile. Se poate repeta dupa alte 3 pana la 7 zile pauza, daca medicul nu prescrie altfel.
Metoda 2:
Frunzele bine spălate sunt tăiate, stoarse, amestecate cu o cantitate egală de miere și fierte timp de 20 de minute. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15-20 de minute înainte de mese pentru gastrită, colită, colici. A se păstra într-un recipient sigilat într-un loc răcoros.
Mulți sunt familiarizați cu gastrita. Tratamentul cu pătlagină este foarte eficient pentru cei care au astfel de probleme.
Pentru a obține suc, se adună frunze de pătlagină de preferință în perioada de înflorire și departe de drumuri, se clătesc bine în apă curentă rece, se lasă la scurs, se întind pe hârtie albă curată pentru a se usca .
Ingrediente:
120 de frunze de pătlagină,
2 litri de apă,
200 g de miere,
2 lămâi
Mod de preparare:
Înainte de a stoarce lămâile, spălați-le cu oțet de mere pentru a îndepărta eventualele pesticide din coajă. Puneți sucul deoparte, iar coaja puneți-o la fiert împreună cu frunzele de pătlagină și apa. Lăsați la foc mic până când apa scade la 600 ml. Strecurați lichidul obținut într-un borcan. Adăugați sucul de lămâie și mierea de albine (după ce s-a răcorit). Se bea câte 1 păhărel (50 ml), în fiecare dimineață, pe stomacul gol, până la ameliorarea simptomelor. Pulberea de pătlagină este un foarte bun cicatrizant și calmant pentru stomac. Se iau câte 4-6 lingurițe pe zi, pe stomacul gol.
În perioada de tratament sunt excluși din dietă cârnații prăjiți, sărați, afumați, uscați, alcoolul și fumatul (în special pe stomacul gol). Pentru o vindecare completă pentru anul următor (și, dacă este necesar, pentru al treilea), repetați cursul.
Recomandari
-bronsite, astm bronsic, catar pulmonar, emfizem pulmonar, pneumonie, tuse, guturai, laringita, traheita, sinuzita, rinita, tuberculoza, intoxicatii cu tutun, inflamatii oro-faringiene, faringita;
-inflamatii intestinale, hepatita, infectii hepatice, ulcer gastro-duodenal, gastrita hiperacida, enterita, diaree, dizenterie, hemoragii interne;
-ateroscleroza, hipertensiune, prevenirea cresterii colesterolului, feblite;
-leucoree, nefrite, litiaza renala, enurezis, eliminarea acidului uric;
-ulceratii cutanate, rani greu vindecabile, arsuri, furunculi, eczeme, herpes, intepaturi insecte( viespi, purici, furnici);
-stomatite, gingivite, abcese dentare, conjunctivita, blefarita.