Bauturi

Semințele de busuioc pentru tratarea acidității, menținerea sănătății intestinale și nu numai. Reteta + mod de consum

 

 

Semințele de busuioc pentru tratarea acidității, menținerea sănătății intestinale și nu numai. Reteta + mod de consum

 

Semințele de busuioc sunt semințe negre care seamănă foarte mult cu semințele de chia și oferă beneficii uriașe pentru sănătate. Sunt originare din India. Semințele de busuioc sunt bogate în proteine, grăsimi esențiale, carbohidrați și sunt ambalate cu fibre. În mod surprinzător, nu conțin calorii.
Semințele de busuioc sunt foarte dure și nu le puteți consuma crude. Se consumă cel mai bine după înmuierea în apă, ceea ce le face mai gelatinoase. Acestea provin de obicei din busuioc dulce, Ocimum basilicum, pe care îl folosim în mod obișnuit ca și condiment.
Beneficiile semințelor de busuioc în Ayurveda și medicina chineză sunt cunoscute de secole.

1. Ajută la pierderea în greutate

Bogate în acid alfa-linolenic, semințele de busuioc sunt cunoscute ca ajutor în scăderea greutății. Deoarece sunt pline de fibre, te mențin plin pentru o lungă durată de timp, previn pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate.
Semințele de busuioc sunt ambalate cu substanțe nutritive și sunt una dintre cele mai bune modalități de a pierde în greutate fără a scăpa de nutrienții esențiali de care are nevoie de corpul tău. Sunt cele mai eficiente atunci când le consumi după ce le-ai înmuiat în apă. Când înmuiați aceste semințe în apă, apa le face translucide și moi.
Pentru a folosi semințele de busuioc pentru pierderea în greutate, înmuiați una până la două lingurițe într-o ceașcă plină cu apă caldă. Consumați-le direct după cincisprezece minute. De asemenea, puteți presăra aceste semințe în salate și supe, sau le puteți amesteca cu limonadă sau ceai verde.

2. Controlează nivelul zahărului din sânge

Semințele de busuioc încetinesc metabolismul corpului și controlează conversia carbohidraților în glucoză. Sunt considerate benefice pentru pacienții cu diabet zaharat de tip II.

3. Ajută la ameliorarea constipației și balonării

Semințele de busuioc vă detoxifiază în mod natural corpul, reglând mișcarea netedă a intestinului. Conțin un ulei volatil care ajută la eliminarea gazelor din tractul gastro-intestinal și acționează ca un agent de curatare a stomacului.

4. Ajută la tratarea acidității și a arsurilor la stomac

Semințele de busuioc ajută la neutralizarea efectului acid al HCL în organism, care poate aduce ameliorarea acidității și a arsurilor la stomac. Deoarece consumăm semințele înmuiate în apă, conținutul de ajutor la calmarea mucoasei stomacului și vă eliminați senzația de arsură.

5. Bun pentru piele și păr

Putem obține beneficii pentru piele adăugând semințe zdrobite în uleiul de cocos și aplicându-le pe zona afectată. Ajută în tratarea afecțiunilor pe piele, cum ar fi eczeme și psoriazis. Consumul lor regulat vă ajuta corpul să secrete colagen, care este necesar pentru a forma noi celule ale pielii.
Sa dovedit că semințele de busuioc sunt benefice pentru păr, deoarece sunt bogate în fier, vitamina K și proteine ​​​​necesare pentru părul lung și puternic.

6. Ajută la vindecarea tusei și a frigului

Un alt beneficiu al semințelor de busuioc este proprietatea sa antispastică. Aceste semințe calmează mușchii spasmatici și îi ajută să se relaxeze. Proprietatea antispastică ajută la controlul tusei convulsive. De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului.

❗️Efectele secundare ale semințelor de busuioc

Puteți consuma semințe de busuioc fără teamă să nu interacționeze cu alte medicamente.
Dacă consumați aceste semințe în cantitate limitată, acestea nu reprezintă o amenințare. Dar o supradoză a acestor semințe are unele efecte secundare. Doza zilnică recomandată nu trebuie să depășească o lingură, deși poate varia de la o persoană la alta. Efectele secundare ale acestor semințe includ diaree, vărsături, greață, acnee, reflux acid, cefalee, disconfort abdominal, pierderea poftei de mâncare și altele. De asemenea, pot provoca scăderea zahărului din sânge la unele persoane.
Majoritatea medicilor nu recomandă femeilor însărcinate și copiilor semințe de busuioc. Copiii s-ar putea îneca dacă nu sunt înmuiate bine în apă. Se crede că reduc nivelul de estrogen din organism; nu sunt recomandate femeilor însărcinate!
Deoarece uleiul de busuioc și extractele pot încetini coagularea sângelui, nu este recomandat pentru consum dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală sau sunteți răniți. Dacă aveți o intervenție chirurgicală programată, trebuie să încetați utilizarea busuiocului cu cel puțin două săptămâni înainte de operație.
Deoarece efectele secundare ale acestora variază de la o persoană la alta, vă recomandăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a le consuma.

Limonadă cu semințe de busuioc

 Ingrediente
– Suc de la 1 lămâie
– Apă rece – 2 pahare
– Sirop de căpșuni (sau de care doriți, după preferința) – 3 linguri
– Semințe de busuioc – 2 lingurițe
– Frunze de mentă rupte – 4 ~ 5
– Un vârf de sare pentru fiecare pahar (opțional)

 Mod de preparare:

Spălați și înmuiați semințele în apă caldă timp de 10 până la 15 minute.
Strecurați excesul de apă.
Într-un pahar, adăugați siropul de căpșuni, sucul de lămâie și apă rece. Amestecă bine.
Adăugați semințele strecurate.
Adăugați frunzele de mentă și sarea.
Puteți adăuga cuburi de gheață.
De asemenea, puteți folosi sirop de trandafiri, orice băutură cu aromă de fructe în loc de sirop de căpșuni sau pur și simplu adăugați semințe la orice suc de fructe. Semințele de busuioc cu apă de nucă de cocos nu numai că au un gust bun, dar sunt, de asemenea, cel mai bun mod de a vă răcori corpul în timpul verii.




Categorii