Îți prezentăm astăzi rețeta pentru una dintre cele mai bune prăjituri cu brânză de vaci, cunoscută și sub numele de Prăjitura sendviș. Este ușor de preparat și, la fel ca restul rețetelor pe care vi le-am prezentat până acum, este delicioasă.
Rețeta pentru Prăjitura sendviș:
Ingrediente:
4 ouă
150 g de unt
1 pahar de zahăr
500 g brânză de vaci
1 linguriță de praf de copt
2 linguri de cacao pudră
1 linguriță de amidon alimentar
jumătate de pahar de stafide (puteți folosi și alte fructe uscate, nuci sau coajă rasă de lămâie)
un pahar și jumătate de făină albă de calitate superioară
Mod de preparare:
Întâi de toate, se prepară aluatul:
se cerne făina și se amestecă cu praful de copt
se topește untul (100 g) și se lasă să se răcească puțin; peste unt se adaugă o treime de pahar de
zahăr, o fiolă de esență de vanilie și se amestecă bine toate ingredientele
adăugați și o lingură rasă de cacao și amestecați bine pentru a împiedica formarea de cocoloașe
tot în această compoziție se bate un singur ou și se amestecă în continuare
adăugați făina și formați un aluat care să nu se lipească de mâini
se ia o treime de aluat și se pune la congelator; restul aluatului îl vom întinde în tavă
se unge o tavă de 20 x 20 cm sau de 18 x 25 cm cu unt
se întinde aluatul uniform, cu mâinile, întrucât aluatul este mai moale și este mai ușor în acest fel
Cum preparăm amestecul de brânză?
se pun la topit 25-40 g de unt
separați albușurile de gălbenușuri din restul de 3 ouă
puneți albușurile la frigider
amestecați bine brânza folosind o lingură, astfel încât să nu aveți boțuri
adăugați restul de zahăr și esența de vanilie peste brânză și amestecați bine
amestecați gălbenușurile folosind o lingură
peste amestecul de brânză, adăugați untul topit și apoi gălbenușurile și amestecați în continuare
se spală stafidele sau fructele uscate pe care doriți să le folosiți și se adaugă peste brânză; tot
acum se adaugă și lingurița de amidon alimentar
scoateți albușurile de la frigider; se bat bine până se obține o spumă și se adaugă în compoziția de brânză
la final, se toarnă amestecul de brânză peste aluatul întins anterior în tavă; nivelați bine
aluatul de la congelator se rade pe deasupra compoziției
Poftă bună!
Sursa: bucrom.ro