Remedii naturiste

Scăpați de pete, pistrui și hiperpigmentare cu acest remediu natural

 

 

Dieta mov cucereşte LUMEA! Te ajuta sa slabesti si iti protejeaza inima

 

Scăpați de pete, pistrui și hiperpigmentare cu acest remediu natural

Hiperpigmentarea este o tulburare a culorii pielii caracterizată prin zone întunecate pe piele și este cauzată de o creștere a cantității de melanină, un pigment întunecat al pielii. Expunerea la lumina soarelui, sarcina, anumite boli, vârsta sau traumatismele pot duce la tulburări de melanină și pot crea pete maronii inestetice caracteristice acestei tulburări benigne.

Cauzele exacte pot fi împărțite în două grupuri: externă și internă.

Cauzele externe pot fi cele care provin din mediu, cum ar fi expunerea la lumina soarelui sau datorită compușilor chimici (betaxolol, minociclină, estrogen, progesteron etc.). Cauzele interne sunt legate de ereditate – persoanele cu pielea mai închisă au o tendință mai mare de a dezvolta această tulburare.

Pistrui, pete de vârstă și pete solare sunt cauzate de razele ultraviolete nocive ale soarelui care afectează melanina și duc la decolorarea temporară sau permanentă. Puteți observa adesea astfel de pete pe față și pe mâini, cu toate acestea, ele pot apărea pe orice parte a pielii care a fost expusă la soare.

Traumatismele sau cicatricile chirurgicale pot provoca, de asemenea, decolorarea pielii și chiar și atunci când problema dispare, rămân pete întunecate.

Melasma este o hiperpigmentare a pielii care apare în timpul sarcinii, deși uneori poate afecta și bărbații. Este denumită de obicei o mască pentru femeile însărcinate, deoarece petele maronii acoperă fața – mai ales nasul și obrajii. Această tulburare dispare de obicei singură după sarcină și nu provoacă probleme majore.

Remediu natural pentru hiperpigmentare, pete, pistrui – rețetă

Luați 1 linguriță de pudră de curcuma (curcuma).

Adăugați 1 linguriță de suc de lămâie.

Se amestecă bine și se aplică pe zonele afectate.

Se lasă 15 minute să se usuce și apoi se clătește cu apă rece.

Nu vă expuneți pielea la soare imediat după aceea! Se recomandă aplicarea înainte de duș. Repetați o dată sau de două ori pe zi până la îmbunătățirea vizibilă.

Acest remediu simplu funcționează cu adevărat și se bazează pe principiile Ayurveda, vechea știință indiană a vindecării.

Lămâia albeste și stimulează peelingul pielii, iar curcuma, pe lângă faptul că luminează pielea (și indienii știu asta bine), are un efect antiinflamator și face pielea radiantă.

Pistrui pe spate. De ce apar și cum îi poți preveni? - Sănătate > Dermato - venerologie - Eva.ro

Există numeroase tratamente naturale și de bricolaj, dar și diverse tratamente de înfrumusețare, eficiente pentru estomparea sau chiar eliminarea petelor solare .

• Aloe : Aloe vera conține compuși activi, inclusiv aloină și aloeină, care sunt eficienți în ușurarea eficientă a hiperpigmentării, inclusiv a petelor solare.

• Oțet de cidru de mere : Potrivit unei recenzii din 2009 în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare  , acidul acetic din oțetul de cidru de mere poate ajuta la ușurarea petelor solare atunci când este aplicat în mod regulat.

• Ceaiul negru : un studiu din 2011 a constatat că aplicarea apei de ceai negru pe pete de două ori pe zi timp de patru săptămâni a avut un efect de iluminare a pielii.

• Ceai verde : s-a constatat că extractul de ceai verde are un efect depigmentant, potrivit unei revizuiri din 2013 publicată în Jurnalul de chirurgie cutanată și estetică .

• Extract de lemn dulce : Extractul de lemn dulce este un ingredient obișnuit în multe creme disponibile în comerț pentru petele solare, deoarece s-a demonstrat că diminuează decolorarea pielii cauzată de deteriorarea soarelui.

• Lapte : Laptele, laptele acru și laptele de unt conțin acid lactic care poate ajuta la ușurarea pigmentării pielii, inclusiv a petelor solare. Cercetarea a demonstrat că este eficient chiar și în cazul melasmei.

• Vitamina C : Proprietățile antioxidante ale vitaminei C oferă numeroase beneficii, inclusiv un efect protector împotriva razelor UVA și UVB. Aplicarea topică a vitaminei C este, de asemenea, o modalitate eficientă de a lumina diferite pete întunecate cauzate de soare.

• Vitamina E : Un studiu sugerează că vitamina E din dietă și uleiul topic de vitamina E ajută la protejarea pielii de daunele provocate de soare și la luminarea petelor solare.

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen, în cantități mici și la cele mai mici concentrații, este util pentru luminarea petelor pielii, în special a celor de pe mâini, cauzate de îmbătrânire sau nicotină . Aplicați în mod consecvent peroxid de hidrogen înainte de a dormi câteva zile. Se toarnă câteva picături pe o discheta de bumbac. Dacă observați roșeață sau dacă pielea dumneavoastră este sensibilă, opriți tratamentul. Folosiți peroxidul de hidrogen comun de 3% (10 volume) care este utilizat pentru dezinfectarea rănilor, eventual diluate în apă normală de la robinet.

Loțiune de castraveți

Loțiunea de castraveți este un remediu natural util celor cu pielea grasă . În caz de pete pe piele, o puteți combina cu o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a forma o compresă cremoasă sau câteva picături de suc de lămâie pentru a obține o loțiune de lumină . Loțiunea de bază este compusă din suc de castraveți simplu care se obține datorită centrifugii .

Sursa

Sursa




Categorii