Remedii naturiste

Scapă de respirația urât mirositoare, urmând aceste sfaturi

 

 

 

 

Din fericire, există cateva trucuri/sfaturi simple, eficiente, venite de la mama natură pe care vi le expun mai jos:

 

Insistați asupra igienei bucale

Periați-vă dinții în fiecare zi, dimineața, la prânz și seara, timp de 2-3 minute. Folosiți ață dentară. Este recomandat să utilizați pastă de dinți naturală care să nu fie prea agresivă pentru PH-ul salivar.

Clătiți-vă gura cu infuzii naturale din cimbru, mentă, salvie, scorțișoară.

Folosiți uleiuri esențiale

Puteți turna 2-3 picaturi de ulei esențial de mentă/busuioc/arbore de ceai pe o bucațică de zahăr. Lăsați să se topească zahărul îmbibat în gură, înainte de mese.

Dacă nu vreți zahăr, amestecați o linguriță de ulei de măsline cu 2-3 picături din unul dintre cele 3 uleiuri menționate, după care înghițiți compoziția.

Poțiunea de lamâie

Consumați în fiecare dimineață pe stomacul gol un amestec compus din zeama de la o jumătate de lămâie pusă în apă caldă. Este o poțiune magică, utilizată de multe persoane cu scopul de a regla și problemele de aciditate atât de frecvente în prezent.

Gargara cu cimbru

Cimbrul este planta renumită în materie de combatere a halenei. Se poate folosi în mai multe moduri: sub formă de ulei esential. Este suficient să diluați 3 picături de ulei esențial de cimbru într-un pahar cu apă și să faceți gargară de mai multe ori pe zi.

Și infuzia de cimbru este bună pentru clătirea zilnică a cavității bucale.

Mestecați pătrunjel

Produs supranumit 2 în 1, pentru că este deodorant natural, grație conținutului în clorofilă, dar are și capacitatea de a captura compușii sulfurați care se formează în gură, îndepărtând mirosul urât.

Strămoșii noștri obișnuiau să mestece câteva fire de pătrunjel pentru a avea respirație proaspătă. De asemenea, o gargară cu infuzie de pătrunjel este binevenită.

Privilegiați alimentele bogate în clorofilă

Pregatiți-vă, de exemplu, salate verzi cu pătrunjel, țelină, mentă, avocado, stropiți cu ulei de măsline. Aceste alimente verzi vor curăța ficatul și vor aduce puțina prospețime în gură și astfel în respirație.

Cărbunele vegetal

Știm că este folosit împotriva diverselor probleme digestive, cum ar fi balonările, dar poate combate halena, deoarece este dezinfectant, absorbant și descompune resturile alimentare.

Pentru îmbunătațirea tranzitului intestinal și pentru a-i veni de hac halitozei, luați o lingura de cărbune vegetal cu puțină apă, după mese. Cărbunele vegetal va fi un partener eficace.

Ceaiul verde

În afară de binecunoscutele virtuți anticancer, ceaiul verde-în special cel japonez-conține polifenoli, antioxidanți care vă scapă de halenă, împiedicând proliferarea substanțelor urât mirositoare.

Cauzele patologice

Halitoza poate ascunde o problemă reală, cum ar fi gingivitele, cariile, o gastrită, o problemă hepatica sau o boală a esofagului.

În caz de nu descoperiți cauzele halitozei, consultați medicul, cel care va face investigații aprofundate pentru stabilirea unui diagnostic precis.

 

Sursa:Secretele




Categorii