Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Sarmale la ceaun, o bunătate traditionala care nu trebuie să lipsească de pe masa de Sarbatori!

 

 

 

 

Sarmalele noastre tradiționale, după care tânjesc toți străinii, nu pot lipsi de pe masa de Crăciun, așa este? Parcă nici nu sunt sărbători fără miros de sarmale sau de cozonac. Deja mi s-a făcut poftă….

Ce rețetă vă propunem azi? Sarmale la ceaun!

 

Ingrediente:

– 600 g carne tocată de porc,

– un picior mai mic de porc,

– 200 g de fleică de porc,

– 2 cepe,

– 1 kg de varză murată,

– 150 g slănină afumată,

– 100 g de orez,

– o linguriță de boia de ardei,

– puțin cimbru uscat,

– piper măcinat,

– sare,

– o lingură, două de bulion

 

Mod de preparare:

Amestecăm orezul fiert cu carnea tocată apoi cu ceapa tăiată mărunt și cu cimbrul, apoi condimentăm cu piper măcinat.

Desprindem frunzele de pe varză, apoi înfăşurăm sarmalele.

Luăm ceaunul și îi tapetăm fundul cu felii de slănină, punem piciorul de porc şi fleica, tăiate bucăți, apoi aşezăm sarmalele.

Punem boiaua de ardei şi bulionul amestecate cu puţină apă, apoi turnăm apă cât să acopere sarmalele.

Le fierbem la foc mic circa 3 ore.

Se servesc cu smântână, mămăliguță și ardei iute. Va fi o bunătate…

Sărbători fericite prieteni!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Secretele




Categorii