Desert

Santicler. O prajitura simpla si rapida… Si fooooarte buna

 

 

 

 

Santicler

Ingrediente:

Aluat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
o lingurita praf de copt

 

Crema:de vanilie
6 oua
1 cana de zahar
1 litru de lapte
5 linguri de faina
cateva plicuri zahar vanilinat
Frisca:cam 300 gr
Sirop:eu am folosit compot de visine

 

Modul de preparare:

Se face un blat din ingredientele respective care se coace la foc mic cca 45 min.Se lasa blatul in tava sa se raceasca,toata operatia se face in tava.Dupa care se pune siropul,crema si frisca deasupra,eu am ras si ciocolata.Se lasa cateva ore la frigider dupa care se taie dupa cum doriti.

Crema se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar,pana ce devine ca o crema dupa care se adauga putin lapte caldut,se amesteca cu telul,se pune si faina,iar apoi restul de lapte,se mai bate bine si se pune pe foc.

Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se ingroasa,crema este gata cand se vede fundul vasului atunci cand mestecam.Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si zaharul vanilinat.

La reteta originala se face acelasi blat,se insiropeaza cu sirop din zahar si apa,crema de lamaie,frisca si deasupra nuca de cocos.Va garantez ca ambele retete sunt foarte bune.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii