Salate Sarbatoarea Pastelui

Salata ” Primavara”

 

75573_337394483039080_510853657_n

 

 

Ingrediente:

Sfecla rosie-3 buc

Ceapa rosie-2 buc

Mere2-buc

Oua7-buc

Cascaval afumat500 g

File de peste sarat in ulei-6 buc

eu cumpar Matias in ulei classic(de la Ocean Fish), 6 bucati sunt 2 cutii de 200g

Otet de vin-200 ml

Ulei de floarea soarelui-1 linguri

Zahar-1 linguri

Sare-2 linguri

Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)-1 buc

am folosit aici patrunjel si marar

rosii

 

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-un bol adanc si se adauga otet cat s-o cuprinda, 1 lingura de  zahar, 2 linguri de sare si 1 lingura de ulei. O lasati cam o ora sa se marineze bine. Se fierbe sfecla si ouale, se lasa sa se racoreasca si se curata. Merele se spala.

Primul strat va fi cel de peste – se taie fileurile marunt si se aranjeaza uniform pe toata suprafata farfuriei. Cantitatea de ingrediente este pentru o farfurie plata mai mare. Daca folositi una mai mica reduceti cantitatea proportional.

Ceapa se scurge bine de marinada si se distribuie uniform pe fileurile de peste.

Merele le dati prin razatoarea mare, recomand sa le radeti intr-o farfurie separata apoi sa le scurgeti bine de suc si sa le puneti unform peste stratul de ceapa.Urmatorul strat este cel de sfecla rasa prin razatoarea mare, o distribuiti uniform peste tot. Aici folositi doar 2 din cele 3 bucati pe care le-am scris mai sus. A 3-a o vom folosi la urma.

O ungeti din belsug cu maioneza. Prin razatoarea cea mai mica se rade cascaval afumat, jumatate din cantitatea totala. Aveti grija sa acoperiti toata suprafata.In 2 boluri mai mici puneti cate 2 albusuri fierte de ou, le vom folosi pentru infrumusetare.

Restul de oua le dati prin razatoarea mica, pe toata suprafata salatei.

Ungeti atent cu maioneza acest strat, o intindeti cu un cutit ca sa nu se lipeasca tare(cu lingura va fi mai greu).

Ultimul strat va fi cel de cascaval ras prin razatoarea mica. Aici folositi a 2-a jumatatea de cascaval. Radeti direct deasupra salatei si distribuiti uniform, ca sa fie un aspect mai delicat al salatei.Albusurile lasate separat se dau prin razatoare mare. In unul din boluri se adauga putin suc de sfecla rosie (se obtine daca dati prin razatoare sfecla rosie fiarta si o scurgeti printr-o sita), se amesteca si se foloseste la infrumusetat pentru a face florile.

Infrumusetati salata –  puneti verdeata peste salata si cu o lingurita adaugati cate putin din albusurile albe si rosii – acestea vor fi florile. Asta-i reteta, am facut-o mai lunga pentru a explica detaliat unii pasi, ca sa nu gresiti  si sa o faceti la fel de gustoasa cum o fost la mine.

 

Pofta Buna!

 

Sursa:LaLena.ro




Categorii