Pregătiți această conservă care neapărat vă va bucura iarna. Salata este delicioasă, se prepară și se măncâncă rapid!
Ingrediente:
INGREDIENTE (PENTRU 3 BORCANE DE 1L):
-1,2 kg de gogonele;
-3-4 ardei grași;
-2-3 cepe;
-1 căpățână de usturoi;
-1 ardei iute;
-mărar, pătrunjel, coriandru, busuioc;
-5 linguri cu vârf de zahăr;
-3 linguri cu vârf de sare;
-100 ml de oțet 9%;
-1200 ml de apă.
Mod de preparare:
1.Îndepărtați cotorul gogonelelor, apoi le tăiați jumătăți, după care felii.
2.Tăiați ceapa jumătăți subțiri de rondele, ardeii –pai subțire, iar ardeiul iute – jumătăți de rondele (îndepărtați semințele dacă preferați conservațiile mai puțin picante).
3.Tocați toată verdeața.
4.Transferați gogonelele într-un vas încăpător, adăugați ardeiul gras, ceapa, ardeiul iute, usturoiul dat prin presă și verdeața. Amestecați bine toate ingredientele și lăsați salata pentru 5 minute.
5.Preventiv, sterilizați borcanele și fierbeți capacele.
6.Umpleți borcanele cu salată, îndesând-o.
7.Pregătiți marinada. Aduceți apa până la punctul de fierbere, adăugați zahăr și sare. Amestecați și fierbeți marinda timp de 3 minute.
8.Turnați oțetul și mai fierbeți marinada timp de încă 30 de secunde.
9.Turnați marinada peste salată și acoperiți borcanele cu capace.
10.Luați o cratiță, puneți o cârpă la bază, apoi borcanale și turnați apă caldă, până sub umeri. Sterilizați salata timp de 20 de minute, din moment ce apa dă în clocot.
11.Închideți borcanele etanș, le întoarceți cu susul în jos și verificați dacă sunt închise ermetic. Acoperiți borcanele cu un prosop sau o cuvertură și lăsați-le, până se vor răci complet.
Conserva se păstrează foarte bine la temperatura camerei. Se prepară simplu, din ingrediente puține, dar este foarte gustoasă.
Poftă bună!