Ingrediente:
6 linguri de orice fel de icre (crap/ hering)
350 ml ulei de floarea soarelui
3 linguri gris
2 linguri zeama de lamaie
1 ceapa alba
Mod de preparare :
Icrele se pun la desarat intr-un castron cu apa. Intre timp puneti un ibric mic cu apa la fiert si cand clocoteste adaugati 2 linguri de gris. Lasati sa fiarba cinci minute si luati de pe foc, punandu-l la racit. Apoi scurgem icrele intr-o strecuratoare, bine de apa si incepem sa le frecam cu mixerul sau cu o lingura de lemn in sensul acelor de ceasornic, adaugand putin cate putin ulei. Atentie invartiti in aceeasi directie si nu schimbati pentru nimic in lume caci se vor taia. La fel se va intampla si daca adaugati prea mult ulei deodata. El trebuie picurat putin cate putin. Dupa ce terminam cantitatea de ulei, inglobam in compozitie zeama de lamaie si grisul, avand grija sa frecam in aceeasi directie. Ceapa o adaugam, data pe razatoarea mica in prealabil.
Putem aranja pe un platou oval o forma de peste din icre decorandu-l cu felite mici de castravete taiate in jumatati pentrui solzi si o jumatate de maslina pentru ochi. Arata frumos si apetisant, nu-i asa?
Pofta buna !
Sursa:Traista cu merinde