Ingrediente:
Aluat:
- 100 g stafide uscate (3/4 cana)
- 100 g caise uscate (1/2 cană)
- apa calda
- 60 g nuci (1/2 cană)
- 30 g seminte de dovleac (1/4 cana)
- 20 g nucă de cocos rasă (1/4 cană)
- 20 g seminte de susan prajite (1/4 cana)
- 15 g cacao pudră (2 linguri)
- un praf de sare
- 20 g miere (1 lingura)
- 50 g biscuiti– fără zahăr
Ambalare:
- 150 g ciocolată neagră – fără zahăr
Decor:
- ciocolată
Mod de preparare:
1. Puneți caisele uscate într-un castron și acoperiți-le cu apă caldă. Lăsați-le în apă timp de 10 minute.
2. Puneți nuca, semințele de dovleac, nuca de cocos mărunțită, semințele de susan prăjite, pudra de cacao, un praf de sare într-un blender și amestecați.
3. Apoi adăugați caise înmuiate, stafidele uscate, miere și amestecați din nou.
4. Pune amestecul de aluat intr-un bol si intre timp zdrobeste fursecurile fara zahar si adauga-le in aluat.
5. Frământați aluatul cu mâinile.
6.Apoi modelați rulourile cu mâinile și așezați-le frumos unul lângă altul pe tavă.
7. Pune-le la frigider pentru 10 minute.
8. Între timp, topește ciocolata într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mic, amestecand continuu.
9. Scufundați rulourile în el și puneți-le pe un gratar pentru a se scurge.
10. Se lasa 10 minute la rece si se decoreaza cu ciocolata.
11. Serviți-i cu dragoste și mult gust!
Pofta buna!