Placinte si Rulade

Rulouri cu nucă de cocos umplute cu lapte condensat și friscă: Un deliciu fără coacere pentru orice ocazie

 

 

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 200 g făină simplă
  • 80 g zahăr granulat
  • 100 g unt
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 250 g nucă de cocos
  • 150 g zahăr
  • 100 g alune
  • 150 g smantana pentru frisca
  • biscuiti lungi
  • 150 g lapte condensat

 

Mod de preparare:

1. Vom începe prin a pregăti o tavă de copt. Întindeți nuca de cocos pe fundul ei.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

2. Începeți să fierbeți laptele, zahărul, făina și esența de vanilie la foc mic. Amestecăm.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

3. După un timp, adăugați untul și continuați să gătiți. Se amestecă până se dizolvă frumos. Atunci ne vom opri.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

4. În pasul următor, lăsați zahărul să se dizolve.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

5. Apoi adăugați nucile și lăsați-le să fiarbă (caramelizate) în zahăr.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

6. Apoi puneți nucile la frigider pentru 60 de minute.

7. Dupa ce a trecut timpul se pune intr-un blender si se mixeaza.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

8. Amestecați nucile cu crema de lapte.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

9. Apoi aplica crema pe nuca de cocos si netezeste-o bine.

Rulouri fantastice cu nucă de cocos umplute cu pandișpan – încercați acest răsfăț!

10. Întindeți frișca peste crema netedă. Se netezește din nou bine.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

11. Apoi împărțiți tortul în 9 pătrate de dimensiuni egale.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

12. Acum înmuiăm blatul în laptele condensat fiert.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

13. Așezați biscuiții pe pătratele tăiate individual.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

14. Începem să le rostogolim.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

15. La final, putem decora blatul cu nuci zdrobite.

Rulouri de nucă de cocos necoapte umplute cu pandișpan și smântână

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii