Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 200 g făină simplă
- 80 g zahăr granulat
- 100 g unt
- 5 ml esenta de vanilie
- 250 g nucă de cocos
- 150 g zahăr
- 100 g alune
- 150 g smantana pentru frisca
- biscuiti lungi
- 150 g lapte condensat
Mod de preparare:
1. Vom începe prin a pregăti o tavă de copt. Întindeți nuca de cocos pe fundul ei.
2. Începeți să fierbeți laptele, zahărul, făina și esența de vanilie la foc mic. Amestecăm.
3. După un timp, adăugați untul și continuați să gătiți. Se amestecă până se dizolvă frumos. Atunci ne vom opri.
4. În pasul următor, lăsați zahărul să se dizolve.
5. Apoi adăugați nucile și lăsați-le să fiarbă (caramelizate) în zahăr.
6. Apoi puneți nucile la frigider pentru 60 de minute.
7. Dupa ce a trecut timpul se pune intr-un blender si se mixeaza.
8. Amestecați nucile cu crema de lapte.
9. Apoi aplica crema pe nuca de cocos si netezeste-o bine.
10. Întindeți frișca peste crema netedă. Se netezește din nou bine.
11. Apoi împărțiți tortul în 9 pătrate de dimensiuni egale.
12. Acum înmuiăm blatul în laptele condensat fiert.
13. Așezați biscuiții pe pătratele tăiate individual.
14. Începem să le rostogolim.
15. La final, putem decora blatul cu nuci zdrobite.
Pofta buna!