Placinte si Rulade

Ruladă delicioasă cu pandișpan – atât de fină, aerată și moale, încât se topește în gură!

 

 

Ruladă delicioasă cu pandișpan – atât de fină, aerată și moale, încât se topește în gură!

 

Aveți poftă de un desert delicios ? Vă propunem cea mai reușită rețetă de ruladă, ce se prepară simplu și rapid. Pandișpanul este moale, fin și se rulează foarte ușor (atât cald, cât și rece). Obțineți un desert excelent, perfect pentru toată familia. Această ruladă are blatul moale și aerat, iar umplutura o alegeți după gust, fie aceasta un gem savuros sau o cremă după gust.

 

Ingrediente:

– 1/4 pahar de lapte

– 2 linguri de unt

– 100 g de făină

– 40 g de amidon

– 1 linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiu

– 2/3 pahar de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 3 ouă

 PENTRU UMPLUTURĂ

– gem de căpșuni

– 200 g de frișcă

– 0.5 pahar de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Încălziți cuptorul până la temperatura de 180 grade. Tapetați o tavă de copt cu hârtie (de aproximativ 42 x 30 cm sau 25 x 37 cm).

2. Încălziți într-o cratiță laptele cu untul, cât mai aproape de punctul de fierbere.

3. Bateți ouăle cu zahărul cu ajutorul unui mixer, timp de aproximativ 10 minute. Volumul amestecul se va tripla. Obțineți un amestec asemănător cu o cremă densă.

4. Cerneți faina cu amidonul, praful de copt și sarea. Adaugați ingredientele uscate la ouăle bătute. Amestecați cu grijă, de jos în sus, folosind o spatulă.

5. Adaugați 2-4 linguri de aluat în cratița cu lapte și amestecați. Turnați laptele omogenizat în aluat. Amestecați.

6. Aranjați aluatul pe tava de copt, cu ajutorul unei spatule. Obțineți un blat uniform, pe toată suprafața tăvii.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Obțineți un pandișpan apetisant și rumen. Îndepărtați hârtia de copt.

8. Bateți frișca cu zahărul pudră, până obțineți o cremă cu vârfuri moi.

9. Ungeți pandișpanul cu gem de căpșuni, preventiv încălzit la temperatura camerei. Acoperiți gemul cu frișca bătută.

10. Rulați pandișpanul și aranjați-l pe un platou. Nu este necesar să-l dați la frigider. Rulada poate fi servită imediat. La dorință, decorați pandișpanul cu zahăr pudră și căpșuni.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii