Ingrediente:
Pentru blat:
O punga de spanac congelat (450 gr)
4 oua
4 linguri de faina
Un praf de sare
Pentru umplutura:
200 gr branza Feta sau telemea
100 gr ricotta
100 gr crema de branza de calitate
Doua linguri ulei de masline
Doua lingurite fulgi de chilli
½ ardei rosu
7 masline Kalamata
Un praf de piper
Mod de preparare:
Rulada de spanac cu branza este gustoasa, satioasa, apetisanta si se face incredibil de repede. Puteti folosi si spanac proaspat, daca aveti timp si chef sa il curatati, spalati, tocati… eu prefer varianta congelata.
In primul rand incingeti cuptorul la 180 de grade.
Spanacul congelat se dezgheata intr-o cratita (ar fi de preferat una de teflon), cu capacul pus, la foc mic, timp de 7-8 minute. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti spuma albusurile, cu un praf de sare. Cand sunt gata adaugati amestecand usor 4 galbenusuri, 4 linguri de faina (eu folosesc doar faina integrala) si spanacul scurs si racit. Omogenizati compozitia si o intindeti pe hartie de copt, in tava de la cuptor (clasica tava care vine la pachet cu cuptorul), pe raftul din mijloc. Dupa 10 minute puteti testa gradul de coacere cu o scobitoare (curata ). Daca iese uscata, blatul de spanac e gata.
Scoateti tava din cuptor, rasturnati blatul cu fata in jos pe o alta bucata de hartie de copt si rulati usor, cat e cald. Puneti deoparte sa se raceasca.
Intre timp pregatiti compozitia pentru umplutura. Radeti branza Feta sau telemea pe razatoarea mare si amestecati cu ricotta, crema de branza, ulei de masline, fulgi de chilli, ardei rosu taiat cubulete mici, masline taiate marunt. In privinta compozitiei nu exista nicio regula, puteti pune ce branza vreti, mai puteti adauga fasii de somon afumat, rosii uscate, castraveti taiati marunt, ceapa verde etc.
Cand s-a racit blatul il derulati usor, intindeti pe toata suprafata umplutura si il rulati la loc, cu atentie sa nu se rupa. Infasurati toata rulada in folie alimentara si o puneti in frigider pentru minim o ora. Se taie cu grija si cu un cutit bine ascutit.
Pofta buna!
Sursa: home-cooking.ro