Ingrediente:
pentru blat:
– 6 oua
– 6 lingur zahar
– 6 linguri faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1 fiola estenta de vanilie
pentru umplutura:
– 400 g branza dulce de vaci
– 3-4 linguri zahar pudra
– o lamaie
– 1 fiola esenta de lamaie
-100 g unt
– visine in suc propriu (sunt ok si din compot)
pentru frisca:
– 300 ml smantana lichida pt frisca
– 4-5 linguri de zahar
– 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul si mai mixam 1 minut. Se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt cu faina si esenta de vanilie mixand continuu. Cand compozitia de aluat este gata, o turnam intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-17 minute. Cand este gata, pe masa intindem un prosop curad si umezit peste care rasturanm cu grija blatul. Umezim hartia de copt ca sa se dezlipeasca mai usor apoi rulam blatul cu tot cu prosop si il lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura. Radem coaja de lamaie si stoarcem sucul. Impreuna cu acestea amestecam branza de vaci, zaharul untul (la temperatura camerei) si esenta de lamaie.
Cand blatul de rulada s-a racorit, il intindem cu grija sa nu se rupa si peste el intindem amestecul de branza. Apoi punem visine in 4-5 randuri peste branza. Rulam blatul si il asezam pe un platou. taiem marginile si le mancam (:D) apoi pregatim frisca. Se mixeaza zaharul vanilat, zaharul tos si smantana pentru frisca pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Ornam rulada cu muuulta frisca si visine, dupa bunul plac. Se tine la rece 2-3 ore inainte de a fi servita.
Pofta buna!
Sursa: Mami Marina