Checuri

Rețetă perfectă pentru pandișpan, iese pufos, moale și aerat! Cum se face adevăratul pandișpan…

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 pahar de faina,
  • 6 oua,
  • 0.5 lingurita de praf de copt,
  • 1 pahar de zahar.

 

Mod de preparare:

2. Ouale trebuie tinute 10-15 minute in frigider, inainte de a le bate bine.

3. Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.

ATENTIE MARE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.

4. Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.

6. Faina cernuta se pune dupa ce presti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu nistezeama de lamaie.

7. Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa




Categorii