Panificatie

Rețetă de paine de casă, delicioasă, cu umplutură de mozzarella, ceapă verde si mărar. Înlocuiește produsele de patiserie clasice cumpărate din magazin!

 

 

Rețetă de paine de casă,  delicioasă, cu umplutură de mozzarella, ceapă verde si mărar. Înlocuiește produsele de patiserie clasice cumpărate din magazin!

 

Ingrediente:

aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 5 g zahăr
  • 1 ou
  • mănunchi de ceapă verde
  • un praf de sare
  • un praf de usturoi
  • 20 g unt moale

umplere:

  • 300 g mozzarella
  • un praf de sare, piper
  • 20 g mărar
  • 1 ceapă
  • 1 ou

ungere:

  • 1 ou
  • susan alb

 

Mod de preparare:

1) Incepem prin a amesteca laptele, drojdia, zaharul, usturoiul, sarea si ouale. Amestecați bine.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

2) Adaugati untul, ceapa verde tocata si faina.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

3) Vom face un aluat frumos, fin.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

4) Se lasă să crească o oră sub un prosop.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

5) Odată ce aluatul a crescut, întindeți-l.

6) Acum tăiați aluatul așa cum se arată în imagine.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

7) Acum umplutura. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Ceapa trebuie prajita! Amestecați bine.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

8) Întindeți umplutura uniform peste aluat.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

9) În pasul următor, vom începe cu atenție să creăm un fel de buzunar.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

10) Odată ce avem buzunarele create, începem să le țesem într-un mod similar. Vom începe să creăm un fel de impletitură.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

11) După ce ați terminat, puneți pâinea într-o tavă de copt și ungeți-o cu ou.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

12) Se coace la 180 de grade aproximativ 30 de minute. După copt, ungeți cu ou și stropiți cu semințe de susan.

Uită de pâinea clasică și încearcă-o pe aceasta cu umplutură de mozzarella!

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii