Ingrediente:
aluat:
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 5 g drojdie
- 5 g zahăr
- 1 ou
- mănunchi de ceapă verde
- un praf de sare
- un praf de usturoi
- 20 g unt moale
umplere:
- 300 g mozzarella
- un praf de sare, piper
- 20 g mărar
- 1 ceapă
- 1 ou
ungere:
- 1 ou
- susan alb
Mod de preparare:
1) Incepem prin a amesteca laptele, drojdia, zaharul, usturoiul, sarea si ouale. Amestecați bine.
2) Adaugati untul, ceapa verde tocata si faina.
3) Vom face un aluat frumos, fin.
4) Se lasă să crească o oră sub un prosop.
5) Odată ce aluatul a crescut, întindeți-l.
6) Acum tăiați aluatul așa cum se arată în imagine.
7) Acum umplutura. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Ceapa trebuie prajita! Amestecați bine.
8) Întindeți umplutura uniform peste aluat.
9) În pasul următor, vom începe cu atenție să creăm un fel de buzunar.
10) Odată ce avem buzunarele create, începem să le țesem într-un mod similar. Vom începe să creăm un fel de impletitură.
11) După ce ați terminat, puneți pâinea într-o tavă de copt și ungeți-o cu ou.
12) Se coace la 180 de grade aproximativ 30 de minute. După copt, ungeți cu ou și stropiți cu semințe de susan.
Pofta buna!