Ingrediente:
aluat:
- 250 ml lapte
- 400 g făină
- 2 linguri ulei
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță zahăr
- Jumătate cub drojdie
umplutură:
- 100 g cașcaval ras
- unt și usturoi
unt și usturoi:
- 50 g unt
- 7 căței usturoi
- 2 linguri ceapă verde tocată
- 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare:
- Puneti ingredientele intr-un aparat de paine sau mixer si framantati aluatul. Nu lasati aluatul sa creasca, ci formati bucatele mici de cate 80 g fiecare.
- Puneți niște cascaval, plus ½ linguriță de unt de usturoi în mijloc, închideți și lăsați pe o tavă acoperită cu un prosop, pe o hartie de copt. Lasati timp de 30 de minute.
- Acum faceți fântâni mici în mijlocul fiecărei bile unde punem câte un pic din amestecul rămas de usturoi și unt.
- Ungeți marginea cu gălbenușul de bătut și lăsați chiflele să crească încă 10 minute.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute.
- Se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!