Pizza si Paste

Reteta aluat de pizza pufos si crocant (facut on casa)

 

 

 

Pizza este si va ramane mereu o mancare gustoasa si rapida. Cu siguranta ca v-ati pus cel putin o data intrebarea cum reusesc bucatarii profesionisti sa faca aluaturi de pizza exact asa cum isi doresc. De exemplu, atunci cand mergem cu prietenii sa mancam o pizza in oras, la majoritatea pizzeriilor ne intreaba daca dorim un aluat de pizza pufos sau unul crocant. Chiar daca nu este vorba de niciun truc, m-am gandit sa va impartasesc ingredientele si modul de preparare pentru cele doua tipuri de aluaturi de pizza.

 

Ingrediente:

  • Pentru aluat pufos:
  • 150 g faina
  • 220 ml apa
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • Pentru aluat crocant:
  • 300 g faina
  • 100 ml apa
  • 5 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • o lingurita sare

 

Mod de preparare:

Iata cum se face aluat pentru pizza foarte pufos:

Se pune la foc o oala in care vei topi untul. Se adauga sarea si apa si se lasa pana da in doua clocote. Se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde, cat apa este inca fierbinte. Se amesteca cat se poate, apoi se lasa aluatul sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se pun ouale batute separat si faina pana cand se obtine un aluat care sa nu se lipeasca.

Dupa ce s-a obtinut o coca moale care sa nu se lipeasca nici de maini si nici de castron, se da la frigider pentru cateva ore.

Se scoate aluatul apoi si se intinde pe un fund tapetat cu faina, dand o forma rotunda, pentru o pizza cu aluat pufos.

Se adauga toppingul dupa preferintele fiecaruia si se da la cuptor.

 

Exista si persoane care prefera un blat de pizza crocant.

 

Daca doriti sa savurati o pizza de casa cu blat crocant, mai jos aveti reteta.

Intr-un castron mare, se amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron.

Se lasa coca la dospit pana cand isi dubleaza volumul, dupa care se intinde o foaie cu o grosime de jumatate de centimetru.

Toppingul ramane la alegerea fiecaruia, apoi dati pizza la cuptor pentru 15 minute.

 

Sursa: Krespy




Categorii