Remedii naturiste

Remedii naturiste pentru vindecarea ficatului. Plantele medicinale, protectoare ale functiilor hepatice

 

 

 

 

Vindecarea ficatului prin anumite remedii naturiste ni se poate parea ceva imposibil, insa fi sigur ca nu este asa. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman si trebuie sa avem mare grija de el. Azi vom vorbii despre  Anghinare, Rostopasca si Sunatoare.

In marea familie a plantelor medicinale si protectoare ale functiilor hepatice gasim :

ANGHINAREA – Este un tonic amar foarte puternic care detensioneaza ficatul ajuta la imbunatatirea secretiilor biliare si automat ajuta ca ficatul sa metabolizeze alimentele.

Este o planta care se poate folosi ca, ceai cat si ca aliment. Anghinarea se poate gasi in supermarket si retete de preparare se gasesc pe net.Retineti este amara ,nu am consumat-o inca in mancare dar am baut peste 100 de litri de ceai de anghinare. Cine nu suporta gustul amar, ca mine ,sa-l bea rece ,pentru inceput in portii mici,apoi te obisnuiesti mai ales dupa ce incepi sa-i simti beneficiile.

Infuzie cu o lingura de planta maruntita, peste care turnam 500 de ml apa clocotita si o lasam la infuzat, acoperita cu o farfurie 15-20 de minute dupa care strecuram si lasam la racit. Preferabil ar fi sa preparati ceaiul de seara. Un sfat, strecurati cu tifon si sita impreuna, intrucat are niste particule foarte fine care te pot irita in gat.

Cantitatea de lichid obtinuta se imparte in 3 portii egale. Prima o consumati dimineata (ar fi de preferat sa fiti in concediu sau sa faceti aceasta procedura in weekend) pe stomacul gol, dupa care va intindeti in pat pe partea dreapta timp de 20-30 de minute, celelalte doua portii se consuma cu o jumatate de ora inainte de masa. Puteti bea acest ceai in fiecare zi, fara a mai sta culcat, asta o faceti numai in prima zi din fiecare weekend. Pe langa beneficiile aduse ficatului, anghinarea sub forma de ceai este si hipoglicemica.

ROSTOPASCA – Atentie ,rostopasca pe cat de benefica este folosita respectand cantitatile, pe atat de toxica este daca depasiti cantitatile, modul de preparare cat si de utilizare. Toate plantele au un risc de a se transforma din benefice in toxice sau inutile complet.

Ceaiul de rostopasca se prepara dupa cum urmeaza:1/2 lingurita de planta pusa intr-o ceasca de ceai peste care turnam apa clocotita pana se umple ceasca, lasam la infuzat 15 minute apoi strecuram si bem cate o lingura din 3 in 3 ore. Are actiune antispasmica si contribuie la detensionarea ficatului cat si la cresterea secretiilor biliare,care sunt foarte necesare in buna functionare a ficatului.

SUNATOAREA – face si ea parte din hora plantelor benefice ficatului si nu numai, dar detalii despre aceasta vor veni in alte articole. Preparati o infuzie din 2 linguri de planta la 250 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se bea 2-3 cani pe zi.

Are si ea proprietati antiinflamatoare si stimulatoare de secretii biliare, pe langa alte beneficii.

 

Sursa:  despresanatate.ro




Categorii