Medicamentele cu conuri de pin ajută mult la diminuarea tusei și întăresc imunitatea. Am pregătit 4 rețete grozave pentru tine.
Infuzie de conuri de pin
Aproximativ 50 g de conuri verzi se spala bine in apa rece, se usuca si se toaca marunt cu un cutit.
Umple-le cu 500 ml de apă proaspăt fiartă într-un castron mic.
Se acopera cu un capac si se lasa 2 ore.
Se strecoară prin tifon îndoit.
Produsul trebuie băut de două sau trei ori pe zi la 100 ml, iar infuzia aduce beneficii maxime în anemie, imunitate slăbită și tuse.
Ceai de conuri
Spălați 10-12 conuri în apă rece, apoi tăiați-le.
Se toarnă un litru de apă și se pune pe aragaz, iar când conurile se întorc, se reduce focul la minimum și se mai fierbe încă 5 minute.
Se ia de pe foc, se lasa aproximativ o ora si se strecoara.
Infuzia rezultată se adaugă la ceaiul obișnuit – 3-4 lingurițe.
Băutura finită este foarte aromată și sănătoasă, ajută la anemie, răceli și hipertensiune arterială. Este recomandat să bei ceai dacă ai o predispoziție la boli de inimă, băutura va întări vasele de sânge și mușchiul inimii și va preveni dezvoltarea unor afecțiuni periculoase.
Se recomandă utilizarea o dată pe zi.
Tinctură de conuri de pin
Această tinctură este folosită pentru probleme cu tiroida.
Alegeți 15 conuri tinere (3-5 cm în dimensiune)
Tăiați-le cât mai fin.
Umple-le cu 50 ml de vodcă de calitate sau țuică de casă și lasă-le într-un borcan închis timp de zece zile.
Apoi este necesar să strecurați lichidul.
Consum: Se beau cinci picături de trei ori pe zi. Cura ar trebui să dureze trei săptămâni.
Sirop
Gustul său neobișnuit răcoritor va atrage atât adulții, cât și copiii.
Conurile tinere se spală bine, se pun într-o cratiță și se umplu cu apă într-un raport de 1 la 3.
Se fierbe 20 de minute, apoi se ia de pe foc si se lasa acoperit o zi.
Conurile fierte sunt îndepărtate și aruncate, iar lichidul rămas este filtrat printr-un tifon bine pliat.
La infuzia rezultată se adaugă zahăr în proporții egale, se amestecă bine și se pune din nou pe aragaz. La cea mai scăzută temperatură, siropul se fierbe încă 1,5-2 ore, până capătă o culoare de zmeură, după care se toarnă imediat în borcane fierbinți sterilizate.
Siropul gustos și sănătos ajută la răceli și anemie – doar folosește-l în ceai pentru a-ți îmbunătăți starea de bine. Siropul este bun și pentru stomac și intestine, are un efect benefic asupra sistemului nervos și ajută la combaterea insomniei.
Încearcă unul dintre aceste remedii cu conuri de pin! Toate sunt foarte utile.